Повдигнаха обвинения и на двама депутати от „Воля“

Повдигнаха обвинения и на двама депутати от „Воля“

Повдигнати са обвинения на двама депутати от „Воля“ – Пламен Христов и Кристина Таскова, като те са с подобни на тези на лидера на партията Веселин Марешки. Това стана ясно от думите на ръководителя на Софийската градска прокуратура Емилия Русинова.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова коментира, че те са били негови помагачи в случаите, когато били изнудвани собственици на аптеки да купуват лекарства по определен начин. Ако не го направели, то до тях веднага бивала отваряна аптека от веригата, която работела на цени с 10% по-ниски от доставните.

Вчера бе съобщено, че лидерът на „Воля“ е обвинен за това, че между 2012 и 2015 г. е заплашил общо 7 собственици на аптеки във Варна, София, Видин, Плевен и Добрич с увреждане на имущество и други тежки последици за тях.

Натискът ставал и чрез извършване на тенденциозни проверки от страна на Изпълнителната агенция по лекарствата, където според прокуратурата Марешки имал приближени, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Източник: ДарикНюз

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder