Над 30 млн. американски граждани ще загубят здравните си осигуровки с изтеглянето на Обамакеър

Над 30 млн. американски граждани ще загубят здравните си осигуровки с изтеглянето на Обамакеър

32 милиона американски граждни ще загубят здравните си осигуровки с въвеждането на плана за здравеопазване на Републиканската партия, който цели да замени действащия в момента план, известен с името Обамакеър. Информацията е от доклад, изготвен от Бюджетната служба към Конгреса на САЩ. Очаква се и броят на неосигурените хора в САЩ да скочи със 17 милиона души само следващата година, ако промяната бъде направена.
Според документа, разходите по политиката на здравните осигуровки ще се увеличат с 25 процента следващата година и ще се удвоят до 2026 г. Изтеглянето на Обамакеър беше едно от основните обещания по време на кампанията на Доналд Тръмп. Сенатът, контролиран от Републиканската партия, обаче до момента на два пъти се провали в опита да приеме нова регулация в здравеопазването. Следващото гласуване за изтеглянето на Обамакеър, въведен през 2010 г. от предшественика на Тръмп – Барак Обама, е предвидено за другата седмица.
Лидерът на мнозинството в Сената Мич Макконъл призна, че е очевидно, че Републиканците са разделени по въпроса. Той обаче беше категоричен, че вотът ще се състои.
Мич Макконъл, лидер на мнозинството в Сената на САЩ:
„Имаме две опции – можем да гласуваме за изтеглянето на Обамакеър и замяната му, но може да гласуваме и само за изтеглянето. При всички положения, гласуване ще има. Ние сме решени да покажем на американците, че смятаме да изпълним обещанията, които дадохме.“
Макконъл добави още, че поддържа постоянна връзка с Тръмп и в момента се водят дискусии с представителите на Републиканците, които, по думите му, имат някаква трудност да гласуват за изтеглянето на настоящия документ в здравеопазването.
В сряда, държавния глава на САЩ разкритикува съпартийците си, че не могат да постигнат единодушие по темата. Американският президент ги призова да отложат лятната си почивка за август, докато тази задача не бъде изпълнена.

източник: TV Evropa

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder