Мей с рекордно нисък рейтинг

Мей с рекордно нисък рейтинг

Рейтингът на британския премиер Тереза Мей е рекордно нисък. Това показват резултатите от анализ на социологическата агенция Ипсос Мори.
Според допитването едва 34% от британските граждани одобряват работата на министър-председателя, а 59% не са доволни от нея. Рейтингът на Мей е на най-ниското си равнище, откакто тя пое премиерския пост преди година.
Допитването показва още, че от работата на цялото правителство са разочаровани 64% от анкетираните, а едва 28 на сто са доволни.
Премиерът на Великобритания стана премиер след вътрешнопартийни избори, до които се стигна, заради оставката на Дейвид Камерън, която той подаде след проведения референдум за Брекзит и избора на британците да напуснат ЕС. Тереза Мей реши да свика предсрочен вот през юни с надежда да събере национална подкрепа за преговорите за Брекзит. Очакванията й обаче не се оправдаха и оглавяваната от нея партия на Консерваторите дори загуби мнозинството си в Камарата на Общините. Това доведе и до разцепление и в самата партия, като Мей наскоро беше принудена да призове съпартийците си да се въздържат от публични кавги и пререкания, като ги заплаши, че липсата на единство може да докара на власт Лейбъристите, начело в Джереми Корбин.

Източник: TV Evropa

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder