СДРУЖЕНИЕ „АКТИВНО ОБЩЕСТВО“ СЕ ВКЛЮЧИ В МЛАДЕЖКИ ОБМЕН В ГРАД СТРУГА, МАКЕДОНИЯ

СДРУЖЕНИЕ „АКТИВНО ОБЩЕСТВО“ СЕ ВКЛЮЧИ В МЛАДЕЖКИ ОБМЕН В ГРАД СТРУГА, МАКЕДОНИЯ

 

Доброволци на СНЦ „Активно Общество“ се включиха в осъществяването на младежки обмен на тема „What they don’t say us?“, който се проведе в град Струга, Македония в периода 15-22.07.2017 г.

Проектът се реализира по програма „ЕРАЗЪМ +“ и има за задача да развие у младежите критично мислене по отношение на предоставяната от различните медии информация и да им помогне да придобият умения за това как да разпознават новините, които не отговарят на истината.

Обменът има за цел да привлече вниманието на младите хора и да акцентира върху това защо е добре да проверяват източниците на информация и как самите те да участват активно в създаването, разпространението и популяризирането на новините; как и кого да сигнализират, ако открият фалшиви новини; каква и колко лична информация да предоставят в социалните мрежи.

В проекта взеха участие младежи от 5 /пет/ държави: България, Македония, Латвия, Естония и Турция. В продължение на седмица те дискутираха свободата на медийното слово и представиха пред останалите участници медийната обстановка в родните си страни. Чрез различни уъркшопи и сформиране на интернационални групи, младите хора повишиха осведомеността си по отношение на новините, които преобладават в публичното пространство в Европа и по света.

Неотделима част от програмата бе и представянето на всяка една от държавите и запознаването на останалите участници с културата, традициите, обредите, обичаите и националната кухня на всяка една от страните.

След края на проекта ще бъдат реализирани дейности, които да спомогнат за популяризиране на целите и задачите на програмата, като например провеждане на обучения на тема, свързана с медиите и организиране на различни творчески работилници.

Erasmus+ project financed by European Commission

Автор:Антоанета Николаева

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder