Анкета: Над 83 на сто от руснаците одобряват работата на Путин и повече от половината му имат доверие

Анкета: Над 83 на сто от руснаците одобряват работата на Путин и повече от половината му имат доверие

Дейността на руският държавен глава Владимир Путин се одобрява от 83,5 на сто от гражданите , а 52 процента оценяват положително работата на премиера Дмитрий Медведев. Това показват резултатите от проучване на Общоруския център за изучаване на общественото мнение (ВЦИОМ), публикувани днес.
Агенцията посочва, че пикът в одобрението за руският президент – 84,1 на сто, е регистриран през седмицата 17-23 юли и че през последните няколко седмици в нивото на одобрението за Медведев не е имало значителни промени. Отбелязва се, че през юли е имало лек спад в одобрението за работата на Държавната дума (49,4 на сто през юли, 52,5 през юни) и на Съвета на федерацията (54,4 процента през юли, 57,3 през юни).
В периода 24-30 юли ВЦИОМ е задал и въпроси за доверието на хората към политиците. През седмицата 50,4 на сто от респондентите са заявили, че имат доверие в президента. Не второ място е министърът на отбраната Сергей Шойгу с 15,7 процента, а Владимир Жириновски е с трети рейтинг за доверие от 13,6 на сто. Лидерът на Либералдемократическата партия Жириновски оглавява „антитирейтинга“ (за недоверие) – 25,9 процента от руснаците не му вярват.
Електоралните рейтинги на партиите в Русия са устойчиви, се казва в съобщението на ВЦИОМ. За пропрезидентската партия „Единна Русия“ през юли биха гласували половината от анкетираните, следват три парламентарно представени партии с показатели от 11 до 5 пункта.
Телефонните анкети на ВЦИОМ се правят всеки ден и обхващат 600 респонденти в не по-малко от 80 административни единици в Руската федерация.

Източник: БТА

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder