Веселин Марешки поиска оставката на Борисов

Веселин Марешки поиска оставката на Борисов

Заместник-председателят на парламента и лидер на партия Воля Веселин Марешки поиска оставката на Бойко Борисов. По думите на Марешки това правителство не работи добре и трябва да си ходи.
Той заяви, че би инициирал вот на недоверие към кабинета. Междувременно лидерът на Воля цитира изказване на премиера Борисов, за което обаче не е сигурен дали е казано наистина. Според него Борисов е заявил, че ако на протест на 11 септември се съберат 300 човека, премиерът ще подаде оставка.
„За всички е ясно, че на протеста който е обявен от будни български граждани със сигурност ще има. Ако той е казал, че ако има 300 човека ще си подаде оставката, няма нужда да чака за да ги види. Ще трябва да постъпи мъжко. Понеже той държи пред българския народ да го възприемат като мъжкар.“, добави Веселин Марешки.
Депутатът от ГЕРБ Тома Биков каза в кулоарите на парламента, че дори колегите му от Воля да внесат вот на недоверие, мнозинството в пленарната зала ще го преодолее. По повод изказването на лидерът на Воля, че Бойко Борисов би подал оставка, ако на протест пред парламента се съберат 300 души, Биков определи новината като фалшива.
Аз не съм чувал такива думи. Аз виждам някакви фалшиви сайтове, които разпространяват фалшиви новини през останалото време и сега разпространяват някаква новина за някакъв митичен протест. Според мен 300 души абсурд да се съберат, но така или иначе и 300 души да дойдат не мисля, че това е основание да се подава оставка. Този дебат нито го водим, нито сме го водили.“, поясни Биков.
От левицата заявиха, че също биха внесли вот на недоверие, но не уточниха кога. Според депутата Георги Гьоков има достатъчно области, в които да се поиска оставката на кабинета. От ДПС пък заявиха, че никой не ги е търсил за внасяне на вот на недоверие и нямат позиция.
„То не бяха суджуци, то не беше саниране, то не беше други неща. Във всички посоки, в които може да се поиска вот на недоверие и то има за какво да се поиска. Ние изчакахме 100-те дни да минат, сега ще анализираме тези 100 дни какво се направи и какво не се направи. Така че може би и ние ще поискаме вот на недоверие. Аз много обичам поговорката – вълкът козината си мени, но нрава – не. ГЕРБ партньорите си мени във властта, но политиката си не. По всяко време е време за вот на недоверие. Относно председателството на България, все пак ние сме българи и трябва да се представим добре, но не на всяка цена“, заяви Гьоков от БСП.
„Ние от ДПС предпочитаме да седнем и разговаряме с всички и тогава ще формираме наша позиция, а не това да става през медиите и кулоарите в парламента. Бихме разговаряли за евентуален вот, но до този момент никой не ни е потърсил. Иначе принципна позиция, че правителството нищо не е свършило, да, имаме такава“, каза Хамид Хамид от ДПС.

Източник: Darik news

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder