„Видаплам“ и Пожарната във Видин организират фотоконкурс

„Видаплам“ и Пожарната във Видин организират фотоконкурс

Фотоконкурс организират РД ПБЗН – Видин и спортен клуб „Видаплам” на тема „По дълг и с искрена любов – 140 години вярна служба на хората!”

Поводът за инициативата на видинските огнеборци е предстоящото отбелязване на 140-тата годишнина от създаването на местната пожарна служба. Видинската пожарна служба е създадена броени дни след подписването на Санстефанския мирен договор, припомнят от регионалната дирекция. На 31 март 1878 г. в освободения Видин 50 представители на всички еснафи избират първите общински съветници и кмет на града. Първенците вече имат идеи за управлението на Видин и на същата дата с “Протокол № 1 на Видински Общински Съветъ” приемат важни решения. Едно от тях гласи: “Да се назначат пожарникари за предпазване на града от пожари”. Така било поставено началото на организираното противопожарно дело.

На 31 март 2018 г. пожарната служба ще отбележи 140 години от създаването си. Сред поредицата от инициативи е и фотоконкурса. Попълненият формуляр и Вашите фотографии изпращайте на e-mail: pojarna_vidin@abv.bg до 17:00 часа на 28 февруари 2018 г.

Повече за регламента на конкурса прочетете тук -> РЕГЛАМЕНТ

За да кандидатствате, вижте формуляра за участие тук -> ФОРМУЛЯР

Екип ВидинВест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder