Седмица за превенция на детската пътна безопасност

Седмица за превенция на детската пътна безопасност

От днес, 25 септември, стартира „Седмица за превенция на детската пътна безопасност“ и ще продължи до 1 октомври, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Видин.
„Пътната безопасност е колективна отговорност”, заяви старши комисар Янко Янколов – директор на областната дирекция на МВР. Той и гл. инспектор Владимир Герасимов – началник на сектор Пътна полиция, обявиха официално началото на Седмицата за превенция на детската пътна безопасност в област Видин. „Обръщам се към децата: Внимавайте, когато се движите по улицата, защото е опасно. Напомням на родителите: вашето поведение е пример за вашите деца. Бъдете добър пример и спазвайте правилата за движение – и като пешеходци, и като шофьори. Апелирам към водачите на моторни превозни средства – бъдете дисциплинирани и внимателни. И никога не забравяйте, че децата са най-уязвими на пътя.”, каза още директорът. А старта на инициативата се проведе в района на пешеходната пътека на ул.”Райна Княгиня”, в близост до най-голямото видинско училище.
Водачи на автомобили и пешеходци получиха листовки с полезни съвети от пътните полицаи. Поредица от открити уроци с беседи за безопасността на децата на улицата ще проведат пътни полицаи през следващите седмици в учебни заведения от област Видин.
От началото на тази година до 20 септември на територията на Видинска област 28 деца и юноши са участвали в пътнотранспортни произшествия. Три от тях са били леко ранени: 5-годишно дете – пешеходец, 13-годишен пътник в автомобил и 17-годишен неправоспособен мотоциклетист. За щастие, на територията на региона няма загинали деца при пътни инциденти, обобщаваат от ОДМВР-Видин.
Седмицата за превенция на детската пътна безопасност се провежда в рамките на традиционната полицейска акция „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!”, като 30 септември е обявен за Ден на превенцията.

Екип ВидинВест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder