Концерт – рецитал в Белоградчик

Концерт – рецитал в Белоградчик

Броени дни преди международната общественост да отбележи Световния ден на музиката и поезията, Белоградчик бе домакин на културна проява, посветена на празника.
Десетки бяха тези, които пренебрегнаха несгодите на времето и се добраха до читалищния салон в града, за да се насладят на музиката, стиховете и песните на вокално инструментална група „Вдъхновение“ към Народно читалище „Младост-1971г.“ – София. Тя е сформирана преди преди 5 години и е редовен участник във фолклорни състави в цялата страна.
Гостите от столицата представиха Концерт-рецитал по стихове на твореца Петър Вангелов, автор на няколко книги. Основно бяха очертани две водещи теми в дълбоко съдържателните стихотворения на твореца от неговата най-нова книга „Дневникът на новия век“ – за военните конфликти и мира в глобалния свят на нашето съвремие и социалната тема, несбъднатите очаквания в годините на прехода в страната. Стихотворенията се редуваха с изпълнението на песни на вокалната група в съпровод на пиано, цигулка и китара. Автор на музиката и текстовете на повечето от песните е ръководителят на формамацията Георги Богданов, който е от Видин.
Повече от впечатляващо бе участието на Владимир Маринов, завършил оперно пеене, който представи руски песни. Звучаха песни на Муслим Магомаев, Йосиф Кобзон и други изпълнители от 50-те, 60-те и 70-те години на миналия век.
Поетът Петър Вангелов направи дарение от книги на местната библиотека в присъствието на председателя на читалището Валери Цветков.

Екип ВидинВест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder