Експертно обществено обсъждане на Проект на Актуализирана стратегия за национална сигурност

Експертно обществено обсъждане на Проект на Актуализирана стратегия за национална сигурност

Областна администрация Видин бе домакин на Експертно обществено обсъждане на Проекта на Актуализирана стратегия за национална сигурност на Република България, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация – Видин.

Областният управител на област Видин Албена Георгиева откри работния форум, който се проведе в Конферентната зала на администрацията, като акцентира върху важността на процеса по актуализация на стратегическия документ, предвид динамичната обстановка и новите приоритети за сигурност, изискващи включване на целия потенциал на страната – държавна и местна власт, бизнес и гражданско общество.

Представянето на Актуализирания документ бе направено от д-р Георги Кръстев, съветник към политическия кабинет на министър-председателя и секретар на Съвета по сигурността, който акцентира върху новите моменти в стратегията и разясни стъпките в процеса на актуализация на документа.

Със заповед № P-128 от 6 юли 2017 г. на министър-председателя Бойко Борисов е създадена Междуведомствена работна група за разработване на проект на актуализирана Стратегия за национална сигурност на Република България.

Центърът за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност (ЦППКОП) изпълнява функциите на секретариат на Междуведомствената работна група и подпомага нейната работа.

Експертното общественото обсъждане на стратегическия документ, за Северозападния район, се организира от Филиал Видин на Русенски университет „Ангел Кънчев“. В началото на срещата проф. д-р Велизара Пенчева – ректор на Русенски университет направи кратко представяне на висшето училище и приноса му към сигурността на страната.

На работния форум присъстваха проф. Николай Проданов заместник-министър на правосъдието, областният управител на област Монтана Росен Белчев, представители на общински администрации от област Видин, представители на териториалните структури на МВР и ДАНС, представители на ръководството на Русенски университет.

Участниците в срещата отправиха конкретни предложения, отнасящи се до външнополитически текстове в документа, времеви обхват на стратегията, необходимост от периодичен преглед на нейното изпълнение, както и предложения, свързани с предприемане на мерки за социално-икономическо и демографско развитие на северозападния регион.

Проектът на Актуализираната стратегия за национална сигурност е достъпен тук

Предложения от гражданското общество във връзка с проекта на стратегическия документ могат да бъдат изпращани в срок до 6 октомври 2017 г. чрез Областния управител на област Видин до Секретариата на Междуведомствената работна група.

Екип ВидинВест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder