Областнен информационен център – Видин проведе информационна среща в Белоградчик

Областнен информационен център – Видин проведе информационна среща в Белоградчик

В Белоградчик се проведе информационна среща, в която участваха собственици на къщи за гости, представители на културните институти, на неправителствените организации и общински служители.

Мариела Савкова – ръководител на Областнен информационен център – Видин, запозна присъстващите с актуалните и
предстоящи за отваряне мерки до края на настоящата година по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 година. Бяха представени подмярка „Създаване на стопанства на млади фермери“, „Инвестиции в подкрепа на неземеделски райони“, „Предотвратяване на щети по горите от горски пожари, природни бедствия и катастрофични събития“ и „Инвестиции и технологии за лесовъдство и в преработка, мобилизирането и търговията на горски продукти“.

По всяка от тях бяха изрично упоменати – целта на процедурата, начина на провеждането, допустими кандидати, примерни допустими дейности и срок за подаване на проектните предложения.

Ръководителят на Центъра представи и актуални процедури за финансиране от оперативните програми предназначени за заинтересовани страни в общината.

Яна Гъркова – експерт в областната структура, представи инициативата на WiFi4EU. Бе изтъкната полезността, значимостта и привилегията от придобиването на Wi-Fi от дадена община. Поради това е нужно общините по-бързо да установят контакт с доставчиците на оборудване, за да могат навреме да кандидатстват в ЕС за съответната услуга. Параметрите на безжичния интернет ще бъдат задаванани от европейската комисия, с които общините ще трябва да се съобразяват.

Екип ВидинВест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder