DNES.BG : „Кумгейт“: Добрев сдава, но ГЕРБ го оставя?

DNES.BG : „Кумгейт“: Добрев сдава, но ГЕРБ го оставя?

Очаква се депутатът да подаде оставка днес, но утре партията да не я приеме

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев ще подаде оставката си като народен представител в деловодството на парламента днес. Утре обаче ГЕРБ ще гласуват против нея и така ще оставят хасковския избраник в Народното събрание.

Това е станало ясно по време на тричасово заседание с актива на ГЕРБ в Хасковска област, пише „24 часа“.

По време на срещата станало ясно, че като човек на честта Добрев няма да се откаже от думите си и ще изпълни намерението си да депозира оставката си като депутат в деловодството на парламента.
Мнозинството обаче ще я отхвърли още на следващия ден.

Добрев обяви, че ще подаде оставка в неделя с мотива, че се чувства „смъртоносно ранен“ след скандала, който се разрази около него.

Това стана миналата седмица, когато депутатът от ГЕРБ бе обвинен, че е назначил свои близки, приятели и роднини на възлови места в общинската власт в Хасково.

В неделя Делян Добрев обяви, че ще напусне всички постове, които заема – като депутат и координатор на ГЕРБ в Хасково. Той обясни, че съобщава решението си да напусне след среща с лидера си Бойко Борисов. На нея премиерът потвърдил, че в тази ситуация това наистина е най-добрият изход.

Часове по-късно обаче в защита на Добрев заваляха декларации в подкрепа от структурите на ГЕРБ в цялата страна.

Депутатът бе подкрепен от лидера на групата на партията в парламента Цветан Цветанов, от шефа на Народното събрание Димитър Главчев и много депутати. Зад Добрев застана и коалиционният партньор Валери Симеонов.

Самият Добрев обяви, че ще съди депутатката от БСП Елена Йончева, която беше сред първите, които го обвиниха в шуробаджанащина в Хасково.

Източник:ДНЕС.БГ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder