Топ вести
21.04.2018 - Да избягаш от родината! Хиляди българи търсят по-добър живот в Гърция (видео)
21.04.2018 - 29 годишен влиза в надпреварата за община Макреш (Темите – сезон 5)
21.04.2018 - Мария Димитрова – „Зов Нюз“ : Заплашиха ме след като направих интервю, с внука на хванатата жена с наркотици, на летището в Цюрих (Темите – сезон 5)
21.04.2018 - Димитър Стоянов от „Биволъ“: Недоумявам как години наред органите на реда във Враца не предприеха нищо срещу ОПГ, разпространяваща наркотици (Темите – сезон 5)
21.04.2018 - „Welcome to Loutraki“ – BG version (Темите – сезон 5 )
20.04.2018 - Премиера: Темите – сезон 5 (Екипът на предаването на гости в слънчево Лоутраки)
20.04.2018 - БДЖ предварително ще продава билети за празниците
20.04.2018 - Проведе се първото за годината заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата
20.04.2018 - Григор Димитров на полуфинал в Монте Карло
20.04.2018 - Румен Радев от Монтана: „Трябва да спрем да говорим, че Северозападът е най-бедният регион в Европа и България“
Отбелязаха деня на българските архиви (снимки)

Отбелязаха деня на българските архиви (снимки)

Във Видин Денят на българските архиви бе отбелязан с изложба на документи от архивната колекция “Дарено от Румен Манов” и представяне на книгата му “Небесни закрилници на дома”. На събитието присъства Иванела Андреева, секретар на Община Видин, която връчи поздравителен адрес от името на кмета Огнян Ценков. В него той изразява своята признателност към труда на видинските архивисти. „На вас дължим опазването и съхранението на документалното богатство, националната ни историческа памет чрез изграждане на мост между минало, настояще и бъдеще. Благодарение на труда и любовта ви към професията, видинските граждани притежават внушителен документален фонд с безценни свидетелства за своята забележителна история, личности и събития. Затова, от създаването си до днес, Държавен архив Видин се радва на високо обществено доверие и престиж както в региона, така и в страната” – пише в поздравителния адрес.
По повод празника Светлана Кръстева, началник отдел Държавен архив, награди над 20 дарители, допринесли за обогатяване на Видинския архивен фонд. Румен Манов подари за кмета на общината Огнян Ценков лимитирано луксозно издание на книгата “Небесни закрилници на дома”.


Снимки: Община Видин
Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder