Емко отменят протестите, постигнато е споразумение

Емко отменят протестите, постигнато е споразумение

Казусът с военния завод „Емко” приключи със споразумение между държавата и предприятието. Заради постигнатата договорка протестите на работниците се отменят. Това стана след среща между премиера Бойко Борисов, икономическия министър Емил Караниколов и представители на оръжейната фирма – собственикът Емилиян Гебрев, както и финансовият директор на „Емко”.

Държавата застана зад гърба ни, заяви след срещата Гебрев. „Днес е един много хубав ден. Жалко, че така късно настъпи и жалко, че в последния момент се обърнахме към премиера за помощ. Всичко беше проверено от негова страна, всичко беше уточнено заедно с министъра на икономиката. Взе се правилното решение за нашата страна като цяло, което означава да запазим нашия имидж на България на външните пазари. Да работим все така успешно, както сме работили досега. Това сътрудничество между държава и частна фирма да продължи да работи напред. Убеден съм, че ще продължим да работим в сътрудничество. Уверен съм, че няма по никакъв начин да се повтори това нещо“, коментира той. „Външният пазар е доста сложно нещо, но с помощта на държавата винаги се успява. Протестът, който беше плануван за утре, е отменен и няма да се състои“, каза още Емилиян Гебрев.

„Може би беше хубаво това, което стана, за да се изчистят някои неясноти и оттук нататък съм убеден, че няма да се случи подобно нещо”, допълни той. Гебрев благодари специално на премиера Борисов за намесата му и призна като грешка от тяхна страна, че са се обърнали толкова късно към него, предаде бтв. До протестите на се стигна след като договорите на „Емко“ бяха дадени на ВМЗ-Сопот, тъй като лицензът за търговия на завода беше отнет. В края на миналата седмица обаче държавата върнна отнетия лиценз.

Източник: Актуално.ком

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder