БСП поиска оставката на Валентин Касабов от Обединените патриоти

БСП поиска оставката на Валентин Касабов от Обединените патриоти

БСП поиска депутатската оставка на Валентин Касабов от ПГ на Обединените патриоти заради думи, отравени от него вчера към политическия опонент ДПС.
Коментарът на Касабов бе на брифинг в НС в отговор на изказване пред медиите на председателя на ДПС Мустафа Карадаъй.
Вчера бяхме свидетели на пореден срамен епизод от парламентарната ни история, вместо да се занимаваме с бъдещото на страната ни, заяви в декларация от името на левицата Антон Кутев, като уточни, че ДПС не се нуждае и не е търсило защита от БСП. Възмущението на социалистите било заради думи на Касабов към ДПС „да внимават какво говорят“ и да не се пречкат в краката им, защото можели да ги смачкат. В изказването на патриота в левицата чули неприкрита заплаха, която съдържа насилие. Заплахата в политическите отношения е недопустима, тя не е допустима никъде, категоричен е Кутев, това, според него е застрашаване на човешки права, изказване на най-долно ниво. Той попита управляващите къде е границата, дали означава, че освен в парламента, управляващите ще „мачкат“ и активистите и последователите на ДПС.
Ще мачкате ли техните симпатизанти, ще мачкате ли техните кметове, общински съветници, къде ще спре парламентарният гняв на управлението. Ще мачкате ли хомосексуалните, комунистите, къде е границата, в която можем да си позволим да мачкаме, ако трътнем оттук, продължи Антон Кутев.
Според БСП това не е епизодична грешка на човек, сигналите в тази посока стават тенденциозни, минават през заплаха към журналисти, а сега към политически противник. Това трябва да спре. Няма в света депутат, подчерта Кутев, който след такива думи да остане в парламента. Детронира се държавата, институцията, имаме конституционен проблем с това кой управлява държавата, обобщи депутатът. От левицата предупредиха мнозинството, че всичко се пише на техния гръб.
Антон Кутев добави, че, ако мнозинството не си реши проблема с този депутат /Касабов- бел.р./, ще го направят хората, те ще намерят своя път – през избори или през бунтове. Този човек в парламента не може да остане, категорични са от ПГ на левицата.
Спас Гърневски от ГЕРБ поиска лично обяснение и припомни на БСП, че след негово изказване народен представител от групата на социалистите е изсъскал към него „фашист“. „Научно доказано е, че в България никога не е имало фашизъм, че висшият стадий на злото е комунизмът, а фашизмът е първият стадий“, обясни бившият пловдивски градоначалник.

Източник: БТА

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder