Топ вести
22.10.2018 - „Системата ни убива“ протестира за последно във Видин (Новините на Видин Вест)
22.10.2018 - Техници със специалност „радио и телевизия“поддържат изправността на медицинската техника във Видинската болница „Света Петка”
22.10.2018 - Бившия директор на Областната дирекция „Земеделие“-Видин Николай Тодоров с ефективна присъда
22.10.2018 - Позитивните нагласи  спрямо ЕС продължават да доминират
22.10.2018 - Хванаха 23-годишен от Ново село да отглежда трева
22.10.2018 - Мъж пострада след като бе притиснат от трактор
22.10.2018 - Мъж от Дунавци, седнал зад волана след употреба на алкохол, бил задържан
22.10.2018 - Задържан е 23-годишен видинчанин за шофиране след употреба на кокаин
21.10.2018 - Рекорден брой състезатели в раликрос „Видин 2018“ (СНИМКИ)
21.10.2018 - Посоки Северозапад: След 12 години 60% от България ще е безлюдна. Къде ще е тогава Видинско?
Управляващите в битка с бедността

Управляващите в битка с бедността

Основен приоритет в Бюджет 2018 ще бъде образованието и повишаването на заплатите.

Кабинетът в битка с бедността. Основен приоритет в бюджета за следващата година ще бъде образованието и повишаването на заплатите обяви пред бизнеса премиерът Бойко Борисов. Как България да стане по-добро място за живот и как да привлече повече чужди инвестиции?

Премиерът е категоричен – основните постижения на правителството през последните няколко години са: инвестицията в образованието и социалната политика, изграждането на европейски пътища и създаване на стабилни връзки между България и останалите държави на международната сцена.

И още важна информация! Пари в хазната имало достатъчно. Те обаче трябва да се харчат разумно, защото в период на политическа криза, възникват много непредвидени разходи. По думите на Бойко Борисов тези пари са събрани в хазната през последните няколко години, благодарение на борбата с контрабандата. За сравнение премиерът посочи, че по време на първия кабинет „Борисов“ сивият сектор в страната е бил над 30%, а към момента той се е свил до 6-7 на сто. А събраните пари ще бъдат похарчени за по-високи заплати в социалните сфери.

„Имахме приоритет образованието. Затова решихме – двойно увеличение на учителските заплати. 700 млн. лв. сме отделили повече за доходи в отделните сфери и пак една надпревара за харчене. Всеки иска повече, иначе протести. Всяко изкривявяне на модела ще даде резултат. Като дойде петък, няма разминаване по улиците – вижте ул. „Витоша“! Ние имаме абсурдна социална поритика – плащаме за всичко и навсякъде. Кметовете всеки ден казват, че такова искане на пари никога не е било“, коментира премиерът Бойко Борисов.

Източник: Нова ТВ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder