Топ вести
21.04.2018 - Да избягаш от родината! Хиляди българи търсят по-добър живот в Гърция (видео)
21.04.2018 - 29 годишен влиза в надпреварата за община Макреш (Темите – сезон 5)
21.04.2018 - Мария Димитрова – „Зов Нюз“ : Заплашиха ме след като направих интервю, с внука на хванатата жена с наркотици, на летището в Цюрих (Темите – сезон 5)
21.04.2018 - Димитър Стоянов от „Биволъ“: Недоумявам как години наред органите на реда във Враца не предприеха нищо срещу ОПГ, разпространяваща наркотици (Темите – сезон 5)
21.04.2018 - „Welcome to Loutraki“ – BG version (Темите – сезон 5 )
20.04.2018 - Премиера: Темите – сезон 5 (Екипът на предаването на гости в слънчево Лоутраки)
20.04.2018 - БДЖ предварително ще продава билети за празниците
20.04.2018 - Проведе се първото за годината заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата
20.04.2018 - Григор Димитров на полуфинал в Монте Карло
20.04.2018 - Румен Радев от Монтана: „Трябва да спрем да говорим, че Северозападът е най-бедният регион в Европа и България“
Управляващите в битка с бедността

Управляващите в битка с бедността

Основен приоритет в Бюджет 2018 ще бъде образованието и повишаването на заплатите.

Кабинетът в битка с бедността. Основен приоритет в бюджета за следващата година ще бъде образованието и повишаването на заплатите обяви пред бизнеса премиерът Бойко Борисов. Как България да стане по-добро място за живот и как да привлече повече чужди инвестиции?

Премиерът е категоричен – основните постижения на правителството през последните няколко години са: инвестицията в образованието и социалната политика, изграждането на европейски пътища и създаване на стабилни връзки между България и останалите държави на международната сцена.

И още важна информация! Пари в хазната имало достатъчно. Те обаче трябва да се харчат разумно, защото в период на политическа криза, възникват много непредвидени разходи. По думите на Бойко Борисов тези пари са събрани в хазната през последните няколко години, благодарение на борбата с контрабандата. За сравнение премиерът посочи, че по време на първия кабинет „Борисов“ сивият сектор в страната е бил над 30%, а към момента той се е свил до 6-7 на сто. А събраните пари ще бъдат похарчени за по-високи заплати в социалните сфери.

„Имахме приоритет образованието. Затова решихме – двойно увеличение на учителските заплати. 700 млн. лв. сме отделили повече за доходи в отделните сфери и пак една надпревара за харчене. Всеки иска повече, иначе протести. Всяко изкривявяне на модела ще даде резултат. Като дойде петък, няма разминаване по улиците – вижте ул. „Витоша“! Ние имаме абсурдна социална поритика – плащаме за всичко и навсякъде. Кметовете всеки ден казват, че такова искане на пари никога не е било“, коментира премиерът Бойко Борисов.

Източник: Нова ТВ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder