Топ вести
19.03.2018 - ПОЧНА СЕ! Движението по Е79 в посока към Монтана е спряно заради снеговалеж
19.03.2018 - Данни сочат – 43 % от българите, без мнение относно европредседателството ни
19.03.2018 - 5 000 са наемните бойци на „Ислямска държава“ от ЕС
19.03.2018 - България една от първенците в Европейския Съюз, по ръст на строителството, в началото на 2018
19.03.2018 - Путин спечели изборите с рекорден резултат, Радев също изпрати поздравителен адрес до руския си колега
19.03.2018 - Владимир Тошев: Спасиха се земеделски земи в Брегово, благодарение и с помощта на екипите на Пожарна Безопасност, на Напоителни системи, на РЗИ, на РИОСВ . (Видин Вест ТВ)
19.03.2018 - Старши комисар Петър Коцин е новият директор на ОДМВР-Видин
19.03.2018 - Правителството отпуска половин милион за Враца
19.03.2018 - Бедственото положение в село Иново е отменено
19.03.2018 - Пиян катастрофира на главна улица в Монтана
Мария Попова: Вариантът община Враца да не попадне в ръцете на НАП, е прокуратурата да посочи кой е дал неправомерно 11 милиона на фирмата изпълнител по водния цикъл на Враца. ( „Темите“ – сезон 3)

Мария Попова: Вариантът община Враца да не попадне в ръцете на НАП, е прокуратурата да посочи кой е дал неправомерно 11 милиона на фирмата изпълнител по водния цикъл на Враца. ( „Темите“ – сезон 3)

Заместник кмета по „Строителството, устройство на територията и обществените поръчки“ в община Враца, в специално интервю за „Темите“

„Когато дойдохме като екип, заварихме невероятен хаос в града. Имаше разхвърляни тръби от водния цикъл из целия град! Не съм си представяла, че някъде може да съществува подобно нещо,“ каза Мария Попова пред камерите на „Видин Вест.
Поводът – изнесената информация преди няколко седмици от кметът на града Калин Каменов, че 11 милиона са преведени неправомерно на фирмата изпълнител по водния цикъл на града.

„Това беше първото нещо, което установихме, идвайки като управленски екип. Проверихме сключените договори с фирмата изпълнител, един от тези договори беше за довеждащия водопровод „Среченска бара“. Условията в договора явно не изгодни за община Враца, позволяват при подписването му да се изплати аванс на фирмата изпълнител. Този аванс в размер на 11 милиона лева с ДДС е даден и в последствие, когато е подадено искане за верифициране към управляващия орган към ОП „Околната среда“, от там са върнали отговор, че авансът е изплатен без наличието на разрешение за строеж, без каквито и да било започнати дейности,“ съобщи Мария Попова.
Така на практика Общината изпада в патова ситуация. Авансът бил изплатен без още да са тръгнали и отчуждителните процедури, те текът в момента. Новата власт констатира и тотални несъответствия по работата на фирмата изпълнител. Така се стига до там, че неколкократно се разкопават завършени улици и булеварди във Враца, в същото време на местната власт се налага да връща милиони по проекта. Държавата дава втори шанс на община Враца и фазира водния цикъл. Към този момент нещата вървят към приключване, но 11 -те милиона още висят някъде.
„Още когато констатирахме това нарушение, подадохме сигнал в прокуратурата. Надявам се да се установи отговорен за тази ситуация, в противен случай Общината може да попадне в ръцете на НАП, което не бих искала да си представям като вариант,“ коментира още Мария Попова.
Вижте цялото интервю:

Екип:Видин Вест

Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder