Топ вести
19.03.2018 - ПОЧНА СЕ! Движението по Е79 в посока към Монтана е спряно заради снеговалеж
19.03.2018 - Данни сочат – 43 % от българите, без мнение относно европредседателството ни
19.03.2018 - 5 000 са наемните бойци на „Ислямска държава“ от ЕС
19.03.2018 - България една от първенците в Европейския Съюз, по ръст на строителството, в началото на 2018
19.03.2018 - Путин спечели изборите с рекорден резултат, Радев също изпрати поздравителен адрес до руския си колега
19.03.2018 - Владимир Тошев: Спасиха се земеделски земи в Брегово, благодарение и с помощта на екипите на Пожарна Безопасност, на Напоителни системи, на РЗИ, на РИОСВ . (Видин Вест ТВ)
19.03.2018 - Старши комисар Петър Коцин е новият директор на ОДМВР-Видин
19.03.2018 - Правителството отпуска половин милион за Враца
19.03.2018 - Бедственото положение в село Иново е отменено
19.03.2018 - Пиян катастрофира на главна улица в Монтана
Михаил Миков участва в дискусия за намаляване на данъците

Михаил Миков участва в дискусия за намаляване на данъците

Михаил Миков взе участие в дискусия за промяна на данъчната система, която се проведе в аудитория 65 на Софийския университет в петък. Тя бе част от гражданската инициатива „Да спрем машината за неравенство” за въвеждане на необлагаем минимум за доходите до размера на минималната работна заплата за всички работещи и намаляване на ДДС за основни и детски храни, лекарства, вода, учебници и книги.
В дискусията участваха и евродепутатът от СИРИЗА Косатдинка Кунева, президентът на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов, председателят на сдружение „Солидарна България” Ваня Григорова, проф.Ганчо Ганчев, проф.Иван Ангелов, проф.Васил Проданов, доц.Иво Инджов, доц. Мария Пиргова, политолози, социолози, журналисти и други учени и интелектуалци.
Миков призова организаторите на кампанията да излязат от университетите в София и да поведат дебат и разяснителна кампания из страната. Той даде пример със собствения си опит и стотиците срещи преди последните местни избори, когато от разговорите е станало ясно, че хората масово не познават данъчната система, не правят разлика между прогресивно и плоско облагане.
„Идеите трябва да достигнат не до експертите, а до онези български граждани, които всеки ден ще могат да се възползват от лев и двайсет – лев и петдесет повече на масата”, каза политикът.
Михаил Миков е един от първите, които подкрепиха инициативата на „Солидарна България”, КТ „Подкрепа”, Автономния работнически синдикат, „Барикада” и още няколко неправителствени организации.
Събирането на подписи под петицията за промяна на данъчната система продължава и те ще бъдат внесени в Народното събрание в началото на ноември.

Екип: Видин Вест

Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder