Сдружение“Младежки глас“ търси проблемите в образователната система в различните райони на страната. (видео)

Сдружение“Младежки глас“ търси проблемите в образователната система в различните райони на страната. (видео)

„Младежки глас“ проведе дискусия с млади хора от Видин за образователната система.

Двудневният семинар е в рамките на проект по програма „Еразъм+“ и има за цел да чуе какви са проблемите на младите хора в образователната система в различните райони на страната.
„Младите хора от Видин набелязаха като основен проблем Дуалната система на обучение, те искат да има спешна промяна“, каза Даниел Петров от сдружение „Младежки глас“.
Със сигурност ще има много промени, най-вече с подготовката на кадри на местно ниво, особено по-малките градове като Видин. Излязоха много интересни предложения за подобряване на средата, начина, по който се подготвят кадри, за да бъде подготовката ефективна и да отговаря на изискванията на бизнеса. Съответно бизнесът пък трябва да бъде достатъчно гъвкав, за да не очаква от младите хора само формално образование, а да предлага възможности за неформално образование под формата на различни курсове, различни семинари и на различни теми.“ каза още Даниел Петров.
Всички мнения и предложения за промяна в образователната система ще бъдат обобщени в доклад и представени на институциите.
Вижте повече във видеото

Автор: Калин Иванов.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder