Ново пет! Видин с най-ниски доходи, а всеки трети не работи(видео)

Ново пет! Видин с най-ниски доходи, а всеки трети не работи(видео)

Междувременно средната работна заплата в региона от години не надвишава 500 лв.
Как да се справим с минимални доходи?
Разказваме в следващия репортаж…

Във Видин безработицата трайно поддържа нивата си с всеки изминал месец, а голяма част от работещите припечелват едва минималната работна заплата. Огромен процент от тях са млади хора до 29 години. Емил Иванов е координатор на младежки информационен център към министерството на младежта и спорта. Според него за да ни стигне минималната работна заплата, трябва да имаме финансова дисциплина.

Емил Иванов – кординатор на МИКЦ –Видин
„ Веднъж, че за да имаш някакъв опит за да управляваш средства, макар и минимални. Моите впечатления са обаче, че в училище не се обръща достатъчно внимание по тази тема. Или ако има такива часове, те са минимални.“

Личният опит на Емил показва, че при ниски доходи, каквито обикновенно се взимат във Видин. Трябва да имаш приоритет в харча.

Емил Иванов –
„Във Видин и видинския край е доста трудно с доходите , тъй като условията на труд са доста по-различни от тези в големите градове, заплащането е доста по-ниско.“

В същото време сметките за храна и консумативи по нищо не отстъпват на тези в София, например. Според младия експерт, това трябва да се промени. Цените трябва да отговарят на стандарта на живот в различните региони.

Емил Иванов
„ И тук идва момента в който си разпределяш средствата. Преценяваш кои разходи са с приоритет и така нататък.“

В същото време само за миналия месец безработицата в областта е над 17%, а само във Видин да се трудят са започнали едва 16 души. Средната работна заплата от няколко години е малко над 500 лв.

Автор: Калин Иванов

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder