Кирил Ананиев е новият здравен министър

Кирил Ананиев е новият здравен министър

Кирил Ананиев е новият здравен министър. Народното събрание одобри назначението. „За” гласуваха 121 депутати, а 85 бяха „против”.
Разгорещеното обсъждане на номинацията продължи няколко часа. „Това, което се случва в залата на Народното събрание, е ярък образ на управлението на ГЕРБ и на лицето на Бойко Борисов. Министър-председателят Бойко Борисов нарушава системно Конституцията и законите на страната”, коментира Корнелия Нинова. Тя обясни, че единствено премиерът има правото и задължението да представя предложенията за министри.
Тъй като този петък номинацията на Ананиев беше представена от вицепремиера Томислав Дончев, Нинова го попита: „Кога премиерът ви прехвърли пълномощията си на премиер. Вашето предложение е нелегитимно по смисъла на Конституцията и законите на страната”.
„Той нарушава Конституция, руши институции и е страхлив”, коментира още Нинова. Председателят на Народното събрание Димитър Главчев обаче напомни на Нинова, че има право да отстрани за повече от едно заседание, народен представител, „който оскърбява Народното събрание и членовете на Министерски съвет”.
„ Вярвам, че сме намерили подходящата фигура за министър, който ще стабилизира финансово и организационно системата”, подчерта Даниела Дариткова от ГЕРБ.
Хасан Адемов от ДПС пък пожела на новия министър, когато прекрачи прага на министерския кабинет, да не види табела „Добре дошли в ада”. Според Жельо Бойчев е „много голяма опасността Кирил Ананиев да се превърне в поредното камикадзе, което ще премине през Министерството на здравеопазването”.
Кирил Ананиев е зам.-министър на финансите в повечето правителства още от времето на кабинета „Костов” и изготвя държавните бюджети. Беше и министър на финансите в служебния кабинет на Огнян Герджиков.

Източник: Nova.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder