Топ вести
22.10.2018 - „Системата ни убива“ протестира за последно във Видин (Новините на Видин Вест)
22.10.2018 - Техници със специалност „радио и телевизия“поддържат изправността на медицинската техника във Видинската болница „Света Петка”
22.10.2018 - Бившия директор на Областната дирекция „Земеделие“-Видин Николай Тодоров с ефективна присъда
22.10.2018 - Позитивните нагласи  спрямо ЕС продължават да доминират
22.10.2018 - Хванаха 23-годишен от Ново село да отглежда трева
22.10.2018 - Мъж пострада след като бе притиснат от трактор
22.10.2018 - Мъж от Дунавци, седнал зад волана след употреба на алкохол, бил задържан
22.10.2018 - Задържан е 23-годишен видинчанин за шофиране след употреба на кокаин
21.10.2018 - Рекорден брой състезатели в раликрос „Видин 2018“ (СНИМКИ)
21.10.2018 - Посоки Северозапад: След 12 години 60% от България ще е безлюдна. Къде ще е тогава Видинско?
Община Видин ще стане изцяло собственик на Гребната база и има готовност за ремонта й

Община Видин ще стане изцяло собственик на Гребната база и има готовност за ремонта й

Кметът на Община Видин Огнян Ценков съобщи след редовното заседание на Общинския съвет днес, че предложението за придобиване на собственост чрез покупко-продажба на частен имот в Гребната база е прието единодушно.

В момента Общината е собственик на малко повече от 70 % от сградата, като около 28 % притежава частна фирма, а 1% има електроразпределително дружество. Стойността на частта, която ще бъде закупена е 278 000 лв. „Нямаше разисквания във връзка с необходимостта сградата на Гребната база да бъде изцяло собственост на Общината. Тя се нуждае от сериозен ремонт и ние сме подготвени за него. Това ще бъде едно много полезно съоръжение за развитието на водните спортове и водния туризъм. Дължим го на нашите спортисти, които тренират гребане, защото и в днешно време те постигат много високи успехи както в национален, така и в световен мащаб. По този начин ще създадем една много благоприятна и удобна база за тяхното развитие“ – заяви Ценков.
Видинският кмет изрази удовлетворението си, че общинските съветници са работили експедитивно и са взели рационални решения. Той каза, че на заседанието са гласувани всички 24 точки от дневния ред. Сред по-съществените от тях посочи приемането на Правилник за организацията и дейността на направление „Социални услуги и здравни дейности“. Това е важна стъпка заради новия статут на направлението като отделно юридическо лице. Приети са също предложенията за промяна на поименния списък за капиталови разходи, за актуализация, изменение и допълнение на бюджета за 2017 г. по приходната и разходната част. Освен средствата за закупуване на частта от Гребната база, са заложени 111 000 лв. за разплащане на Изпълнителя на проекта „Зелена и достъпна градска среда“. „Това се наложи във връзка със сложността, която се получи при изпълнение на проекта и с това, че съответната фирма има съдебно решение за плащане на тези средства“ – обясни Ценков. Включени са още и пари за плащането на поставените в Общинския драматичен театър климатици. „Искам да обясня на всички наши съграждани, че това е временна мярка, която ние предприехме, за да се осигури отоплението на сградата през този зимен период. Впоследствие, при осигуряване на средства, ще бъде осъществен цялостен ремонт и климатиците, като придобити трайни активи, ще бъдат ползвани на друго място“ – уточни кметът по повод коментари в публичното пространство, че с поставянето на отоплителните уреди се нарушава фасадата на сградата, която е паметник на културата.
Огнян Ценков допълни още, че по негово предложение в дневния ред е била включена допълнителна точка – за удължаване срока с 1 година на ползването на отпуснатия безлихвен кредит от 2 милиона лв. от централния бюджет. „Това е необходимо, за да влезе в общия обем на безлихвения кредит, който ние искаме – 6 милиона, при одобрението на нашия финансово-оздравителен план, което очакваме в най-скоро време да се случи“ – разясни кметът.
Източник: Община Видин

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder