Кучето Джейк откри хиляди кутии цигари, скрити в тоалетни чинии! Щели да отидат незаконно към западна Европа

Кучето Джейк откри хиляди кутии цигари, скрити в тоалетни чинии! Щели да отидат незаконно към западна Европа

Задържани са 12 630 кутии с валиден български бандерол, укрити между палети със санитарна керамика.

На 15.11.2017г., около 23.00 часа, товарен автомобил с българска регистрация е спрян за проверка на излизане от страната през ГКПП Дунав мост 2. Шофьорът представил документи за превоз на санитария от България за Великобритания. Превозното средство е отклонено към митническия терминал. Извършена е проверка с помощта на митническото куче Джейк, обучено за откриване на тютюневи изделия. Четириногият митничар сигнализирал за укрит товар и камионът е насочен за рентгенов контрол. Скенерът регистрирал цигарените кутии в палетизираната санитарна керамика.
При извършената физическа проверка от различни места, между мивки и тоалетни чинии, митническите служители извадили общо 12 630 кутии цигари с български акцизен бандерол от 9 различни марки. Приблизителната им стойност е около 70 000 лв. Стоката пътувала без изискуемия по закон опростен придружителен документ в нарушение на Европейското и акцизното законодателство.
Цигарите, предмет на нарушение, са задържани. Започнато е административнонаказателно производство.
По- късно същия ден от микробус, в който пътували 8 български граждани в посока Западна Европа, са иззети други близо 5000 кутии цигари. Случаят е идентичен. Тютюневите изделия са с български акцизен бандерол, но са в търговски количества, пренасяни без опростен придружителен документ. Намерени са в 7 сака, затрупани под останалия багаж. Цигарите са собственост на една от пътничките, срещу която е съставен акт.


Екип: Видин Вест
Снимки: Агенция „Митници“

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder