Топ вести
22.06.2018 - Какви са щетите след пороя в монтанското село Ерден?
22.06.2018 - Конфликт за паркомясто. Кой контролира стикерите за коли на хора с увреждания?
22.06.2018 - Нов случай на избягал затворник!
22.06.2018 - Нов сезон – второ издание на фестивала за опера и балет, във Видин
22.06.2018 - „ДУНАВСКИ ДРАГАЖЕН ФЛОТ ВИДИН” АД изпълни договор за изпълнение на Проект „Добри и безопасни условия на труд 2016“, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски социален фонд.
22.06.2018 - Среща с националните шампиони по роботика, от ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“, в Община Видин
22.06.2018 - Велосипедистка пострада, след удар в предна дясна врата на товарен камион
21.06.2018 - Спира ли инвазивната кардиология във Видин?
21.06.2018 - Метеоролозите от БАН на протест, заради ниски заплати
21.06.2018 - Защо дърветата в градовете се „обезглавяват“?
Каноничната правна комисия влезе във Видинската митрополия?

Каноничната правна комисия влезе във Видинската митрополия?

Проверката станала светкавично без много шум, сигнализират източници на „Видин Вест“

Малко след 11 часа днес правна комисия влязла за проверка на легитимността на избора за Епархийски избиратели във Видинската света митрополия. Тършуването из документациите около избора траело по-малко от час, съобщиха наши източници, присъствали на самата проверка.
Припомняме, че след репортаж на „Видин Вест“ и сигнали на духовници, че не са уведомени за провеждането на избор за Епархийски избиратели, Светият синод на БПЦ на свое заседание разпореди, правна комисия да провери сигналите.
След като „Видин Вест“ разбра информацията повече от час се опитваме да се свържем с пресцентъра на Светия синод за потвърждение и повече информация, но телефонът е изключен. Потърсихме още:
Митрополит Григорий, архимандрит Антим, звъннахме и до секретаря на Видинската митрополия. Упоритостта ни обаче не провокира духовниците да си вдигнат телефоните.
Неофициално разбираме, че документациите в митрополията около въпросния избор били изрядни. Липсвали обаче документи от Архиерейските наместничества.
По-малко от час за проверка на членовете на комисията, явно им е била достатъчна да провери 5-те духовни околия на Видинската митрополия, защото нашите източници съобщават, че въпросната комисия си била тръгнала.
Екипът ни продължава да търси информация от Светия синод, временно изпълняващия длъжността митрополит на Видинската епархия Григорий, както и от протосингела Антим.
Междувременно в социалните мрежи заради забавянето на новия избор за Видински митрополит, хората се готвят за бунт, ако никой не обясни на миряните какво всъщност се случва.
Припомняме, че в предаването „Темите“ показахме притеснителни апели на духовници от епархията, които твърдяха, че изборът за Епархийски избиратели е опорочен.
Припомнете си тук.

Автор: Калин Иванов

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder