„Местни инициативи“ в действие! Откриха нова детска площадка, финансирана по програмата на община Видин

„Местни инициативи“ в действие! Откриха нова детска площадка, финансирана по програмата на община Видин

Огнян Ценков откри новата придобивка в жилищен комплекс „Плиска” във Видин.

За проекта бяха отпуснати 2000 лева от страна на Община Видин, а 950 лева са събрани от жителите на квартала.
Кметът Огнян Ценков преряза лентата на обекта и поздрави хората с придобивката. Той отбеляза, че Програма „Местни инициативи“ се реализира успешно от Община Видин за втора поредна година. Общо по нея на територията на града са реализирани шестнадесет проектни предложения през тази година, като интересът е изключително голям.
Кметът благодари на инициатора Калин Каменов за активното участие в изграждането на обекта и успешното му реализиране. Жителите на комплекса ще продължат инициативата по облагородяването на околоблоковото пространство и през следващата година, като се предвижда намиращите се в близост до детската площадка гаражи да бъдат изрисувани с картинки от приказки и със стихотворението „Аз съм българче” .
По Програма „Местни инициативи” са одобрени 52 проектни предложения в населените места на цялата община. За осъществяването на всяко от тях в бюджета са заложени 2 000 лв. На много места обаче хората осигуряват и допълнителни средства, за да реализират своите намерения за облагородяване на местата за живеене. В жилищен комплекс „Плиска” събраните средства за дофинансиране са най-много в сравнение с останалите квартали във Видин, кандидатствали по програмата.
Огнян Ценков се обърна към живеещите в квартала с препоръка да търсят нови идеи за превръщането на детския кът в още по-привлекателно място за игра.

Екип: Видин Вест
Снимки: Община Видин

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder