Топ вести
22.10.2018 - „Системата ни убива“ протестира за последно във Видин (Новините на Видин Вест)
22.10.2018 - Техници със специалност „радио и телевизия“поддържат изправността на медицинската техника във Видинската болница „Света Петка”
22.10.2018 - Бившия директор на Областната дирекция „Земеделие“-Видин Николай Тодоров с ефективна присъда
22.10.2018 - Позитивните нагласи  спрямо ЕС продължават да доминират
22.10.2018 - Хванаха 23-годишен от Ново село да отглежда трева
22.10.2018 - Мъж пострада след като бе притиснат от трактор
22.10.2018 - Мъж от Дунавци, седнал зад волана след употреба на алкохол, бил задържан
22.10.2018 - Задържан е 23-годишен видинчанин за шофиране след употреба на кокаин
21.10.2018 - Рекорден брой състезатели в раликрос „Видин 2018“ (СНИМКИ)
21.10.2018 - Посоки Северозапад: След 12 години 60% от България ще е безлюдна. Къде ще е тогава Видинско?
Огнян Ценков: „Видин увеличава производствения потенциал и търсенето на работна ръка“

Огнян Ценков: „Видин увеличава производствения потенциал и търсенето на работна ръка“

Коментарът идва след обиколката на градоначалника в едно от модерните предприятия, работещи в продължение на 10 години във Видин.

Ценков разгледа производството и се запозна с условията на работа в „Технологични компоненти България“ ЕООД, където бе по покана на директора на дружеството Мартин Петров. Видинският кмет остана доволен от видяното. „Предприятието се развива и разкрива нови работни места. Тенденция, която наблюдаваме и в други предприятия на територията на Общината, което показва, че Видин наистина започва да се превръща в един от привлекателните центрове за разкриване на нови инвестиции и за развиване на съществуващите“ – каза Ценков. Той сподели пред медиите, че се работи по изграждането на Интермодалния терминал, като намеренията са две. Едното е във връзка с програмата на правителството с възможност за три вида транспорт (железопътен, шосеен и воден) на територията на стария ферибот, а другото е от страна на австрийска фирма за изграждане на терминал само с железопътен транспорт, в района на СОМАТ. Ценков изрази убеждението си, че тази инвестиция в най-скоро време ще се реализира и това ще бъде в полза на съществуващите предприятия в района.
Кметът подчерта още, че внушението за Видинския край като най-изостанал решително трябва да се опровергава. „Всички заедно трябва да преобърнем тенденцията. Вече категорично заявихме, че искаме да върнем статута на старопрестолния Видин като някогашна столица, да покажем самочувствие, непримиримост към подобни внушения и по този начин да възвърнем славата на нашия царствен Видин и нашия регион“ – каза той и добави, че имаме всички дадености и потенциал, на базата на които вече вървим в правилната посока, като държавата изпълнява поетите ангажименти към нашия край.
От своя страна директорът на „Технологични компоненти България“ ЕООД заяви: „В момента индустрията в България е в растеж, което се отразява и на нашия бизнес и това налага повишаване на нашия капацитет“. Предприятието, което се занимава с производство на електроника за индустриални и битови нужди, има необходимост от кадри на всички нива и търсенето е интензивно. Работи се на две смени, осигурен е транспорт за служителите, има допълнителни възнаграждения, стаи за почивка, фитнес зала, баскетболно игрище и други придобивки, които отговарят на европейските стандарти. Мартин Петров, който е и общински съветник подчерта, че са изградени много добри, работещи взаимоотношения с Общинската администрация. „Подобряването на условията в Община Видин и в бизнес средата се надявам да доведе до едно завръщане на нашите съграждани“ – изрази надеждата си той.


Екип: Видин Вест
Снимки: Община Видин

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder