ЕК изрази задоволство от отпадането на визите за Канада за граждани на България и Румъния

ЕК изрази задоволство от отпадането на визите за Канада за граждани на България и Румъния

Европейската комисия приветства днес предстоящото отпадане на визите за Канада за граждани на България и Румъния. Това постижение се дължи на големите дипломатически усилия и на ангажиментите, поети на политическо и техническо равнище от страна на ЕС, Канада, България и Румъния, отчита комисията. В съобщение на ЕК по този повод е цитирана еврокомисарят по цифровизацията Мария Габриел, която определя отпадането на канадските визи като ясен сигнал за българите и румънците, както и за света, че Европа е обединена и решена да няма „втора класа“ граждани.
Еврокомисарят по миграцията и вътрешните работи Димитрис Аврамопулос допълва, че утре за българите и румънците ще бъде „голям ден“. По неговите думи отпадането на визите показва, че дипломатическите усилия и търпеливата работа са плодотворни. Аврамопулос добавя, че постигането на пълна визова реципрочност за всички граждани на ЕС е водеща задача и комисията ще продължи да работи за постигането на резултати.
За да се постигне т. нар. визова реципрочност е необходимо всички държави, чиито граждани пътуват до ЕС без виза, да не изискват визи за европейците, които ги посещават. Засега САЩ изискват визи за граждани на България, Хърватия, Кипър, Полша и Румъния.

Източник:БТА

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder