Лавров: САЩ трябва да заявят направо дали с провокационните си действия целят Северна Корея да бъде унищожена

Лавров: САЩ трябва да заявят направо дали с провокационните си действия целят Северна Корея да бъде унищожена

САЩ трябва да заявят направо дали с провокационните си действия целят Северна Корея да бъде унищожена. Това заяви в четвъртък пред журналисти руският външен министър Сергей Лавров, предаде ТАСС.
САЩ „обявиха за декември мащабно извънпланово учение. Налага се впечатлението, че всичко е направено специално с цел (лидерът на КНДР) Ким Чен-ун да изгуби самообладание и да предприеме поредното авантюристично действие (след изстрелването на новата ракета „Хвасон-15″ на 29 ноември)“, каза Лавров.
„Американците трябва да обяснят на всички ни какво целят – ако търсят предлог за унищожаване на Северна Корея, нека го кажат направо и нека го потвърди висшето американско ръководство. Тогава ще вземем решение как да реагираме“, добави първият дипломат на Русия.
Русия отхвърли днес призива на САЩ да скъса търговските и дипломатическите си връзки с КНДР след новия ракетен пуск, предприет от Пхенян, посочва Франс прес.
„Имаме отрицателно отношение към това. Вече неведнъж сме изтъквали, че санкционният натиск всъщност е изчерпан, и че всички резолюции, въвеждали санкции, задължително съдържаха изисквания за подновяване на политическия процес, за подновяване на преговорите, и тъкмо това изискване изцяло се пренебрегва от американската страна. Според мен това е голяма грешка“, заяви пред журналисти Сергей Лавров, цитиран по РИА Новости.

Източник: БТА

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder