Топ вести
20.05.2018 - Балотаж в Макреш! Кандидатът на БСП Митко Антов влиза в битка с независимия Веселин Велков ( Частични местни избори-2018)
20.05.2018 - Изборите в Макреш приключиха! #Kой ще седне на кметския стол? (Частични местни избори – 2018 )
20.05.2018 - 66,6% избирателна активност в община Макреш към 17 часа ( Частични местни избори-2018 )
20.05.2018 - Над 50 % активност в община Макреш към 14 часа (Частични местни избори – 2018)
20.05.2018 - 28,87% избирателна активност към 11 часа в община Макреш (Частични избори 2018)
20.05.2018 - Старт на изборния ден в община Макреш ( Изборно студио на Видин Вест)
19.05.2018 - Декатур изкара Монтана да спортува
19.05.2018 - Институт за модерна политика: „Промените в правния режим на лотарийните игри ще ощетят бюджета, бизнеса и хората.“
18.05.2018 - Изложба в музей „Кръстата казарма“ показва традиционно народно облекло от видинско
18.05.2018 - Над 600 деца демонстрираха спортни умения в традиционния спортен празник „Децата на Враца спортуват“
Доброволците към oбщина Видин взеха участие в демонстрация по спасяване на пострадали в пътен инцидент

Доброволците към oбщина Видин взеха участие в демонстрация по спасяване на пострадали в пътен инцидент

По случай 5 декември – Международен ден на доброволчеството, на полигона на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” във Видин, се проведе обучение на Доброволното формирование за преодоляване и овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях към Община Видин.

Към доброволците и присъстващите на събитието се обърна комисар Станислав Генчев – директор на Регионалната дирекция на ПБЗН – Видин. Той ги поздрави от името на всички служители, като изказа своите най-добри пожелания по случай празника. „Вече 32 години този празник се чества по инициатива на ООН като ден, в който инстиуциите и неправителствените организации, всички граждани изразяваме уважението и благодарността си към доброволците” – каза комисар Генчев. После той връчи поздравителен адрес на Константин Джунински, ръководител на Доброволното формирование.
Секретарят на Община Видин Иванела Андреева също поздрави доброволците и огнеборците: „Да помагаш на другите е една от основните човешки потребности. Доброволчеството е начин на учене, на придобиване на знания и умения през целия живот. Никога не е късно човек да прегърне тази багородна кауза. Община Видин, инициирайки изграждане на доброволно формирование, показа как една институция може да даде своя принос за такава кауза”.
Събитето продължи с урок по спасяване и оказване на първа помощ след пътен инцидент, който се проведе на тренировъчния полигон. Доброволци и пожарникари показаха как се извършват всички действия по спасяване на пострадали хора. Обучението се водеше от главен инспектор Георги Георгиев. Участниците в демонстративното занятие показаха отлични умения за справяне в кризисна ситуация.


Инициативата се организира от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, със съдействието на Община Видин.

Източник: Община Видин

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder