Топ вести
20.05.2018 - Балотаж в Макреш! Кандидатът на БСП Митко Антов влиза в битка с независимия Веселин Велков ( Частични местни избори-2018)
20.05.2018 - Изборите в Макреш приключиха! #Kой ще седне на кметския стол? (Частични местни избори – 2018 )
20.05.2018 - 66,6% избирателна активност в община Макреш към 17 часа ( Частични местни избори-2018 )
20.05.2018 - Над 50 % активност в община Макреш към 14 часа (Частични местни избори – 2018)
20.05.2018 - 28,87% избирателна активност към 11 часа в община Макреш (Частични избори 2018)
20.05.2018 - Старт на изборния ден в община Макреш ( Изборно студио на Видин Вест)
19.05.2018 - Декатур изкара Монтана да спортува
19.05.2018 - Институт за модерна политика: „Промените в правния режим на лотарийните игри ще ощетят бюджета, бизнеса и хората.“
18.05.2018 - Изложба в музей „Кръстата казарма“ показва традиционно народно облекло от видинско
18.05.2018 - Над 600 деца демонстрираха спортни умения в традиционния спортен празник „Децата на Враца спортуват“
Възможностите за финансиране на неземеделски дейности чрез МИГ „Видин-селска част – Ново село“ представи Областен информационен център-Видин

Възможностите за финансиране на неземеделски дейности чрез МИГ „Видин-селска част – Ново село“ представи Областен информационен център-Видин

Кметовете на населените места от община Видин представиха проектните си намерения, които могат да реализират чрез местната инициативна група.
Днес в заседателната зала на Общински съвет-Видин екипът на Областен информационен център-Видин организира информационна среща с кметовете и кметските наместници на населените места от община Видин. На срещата, първо информационно събитие изцяло насочено към 33-те населени места в най-голямата видинска община, бяха представени мерки за финансиране на неземеделски дейности от Програмата за развитие на селските райони чрез Местна инициативна група „Видин селска част – Ново село“.
Управителят на Центъра Мариела Савкова презентира Подмярка 7.2. Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура, Подмярка 7.5. Инвестиции за публично ползване в инфраструктура за отдих, туристическа инфраструктура, както и Подмярка 7.6. Проучвания и инвестиции, свързани с поддържане, възстановяване на културното и природното наследство на селата.
В срещата се включиха всички 33-ма кмета и кметски наместника на населените места. Целта на събитието бе освен детайлно представяне на информация за мерките от ПРСР, така и активна дискусия за приоритизиране на възможностите от Програмата, които могат да се реализират чрез МИГ-а, като се отчетат най-належащите потребности на местната общност.
Кметовете и кметските наместници изложиха върху специално изготвени от екипа на ОИЦ индикативни проектни фишове, идейните си намерения, които могат да реализират чрез местната инициативна група. Сред предложените неземеделски дейности преобладават идеите за ремонт на селската пътна инфраструктура – вътрешноселски пътища и тротоари, но и изграждане на водопроводи, ремонт на обществени пространства, изграждане или ремонт на православни храмове/параклиси, нови спортни площадки или реновирането на съществуващи такива.

Екип на Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder