3000 лв. глоба и година без книжка, за дрифт в града

3000 лв. глоба и година без книжка, за дрифт в града

Шуменски шофьор се оказа без книжка и с 3000 лв. глоба, след като направи дрифт в центъра на областния град. Освен това получил и 100 лв. санкция заради това, че не спрял при опит за полицейска проверка. Той обжалвал в съда наказанията, но било намалено само последното.
Мъжът управлявал БМВ и на кръговото кръстовище на пл. България приплъзнал така колата,че чрез дрифт се завъртял два пъти в кръстовището.
Той излязъл от кръговото, но продължил да „върти“ БМВ-то по улицата, като се движел през четирите ленти за движение от ляво на дясно и обратно.
Точно срещу него обаче бил паркиран полицейски автомобил с двама катаджии. Щом видели колата, те пуснали буркани, но БМВ-то не спряло.
След извършена служебна справка бил установен собственика на автомобила и бил открит. Тогава му съставили акт. За ползване не по предназначение на пътя глобата била в размер на 3000 лева и лишаване от книжка за 12 месеца. Отделно е глобен и за това, че не спрял на полицаите – със 100 лв.
Шофьорът обжалвал санкциите пред Районния съд в Шумен. Той посочил, че поднасянето се дължало на мократа настилка, а не на опит за дрифт. Полицаите обаче били категорични – валежи нямало, а гумите на БМВ-то се чували отчетлива как пищят, докато то се носи настрани. Водачът се оправдал, че не спрял за проверка, тъй като имал неплатени глоби и се страхувал да не си навлече нови.
Магистратите потвърдили глобата за дрифта, както и взимането на книжката. Все пак намалили санкцията за неподчинението на катаджиите – с 50 лв.
Решението им може да се обжалва пред Административния съд в Шумен.

Източник: Darik News

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder