България застава в помощ на Албания – засегната от наводнения

България застава в помощ на Албания – засегната от наводнения

България ще предостави помощ на стойност около 70 000 лв. на пострадалата от наводнения Албания, съобщават от МВР, цитирани от dariknews.bg.
Поискана е подкрепа от ЕС за справяне с бедствието. Нашата страна, първа се е отзовала с оказване на незабавна доставка на най-необходимото за хората.
Директорът на Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл. комисар Николай Николов е предал по-голямата част от доставката в присъствието на българския консул и представители на посолството ни в Тирана. Тя е била осъществена с два полета на самолет „Спартан“ на Военновъздушните сили.
Хиляди семейства са засегнати от наводненията в Албания при проливните дъждове на Балканския полуостров. Наводненията са разрушили около 30 мостови съоръжения, най-пострадала е южната част на страната. Мисията е била организирана вчера по указания на премиера Бойко Борисов. Помощта в обем от около 8 тона палатки, матраци, одеала, комплекти за първа помощ и други вещи от първа необходимост, е осигурена от резервите на Министерството на земеделието и храните, МВР, както и на БЧК.

Източник: dariknews.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder