Представиха победителите в конкурса „Младежка авторска творба“ в Монтана

Представиха победителите в конкурса „Младежка авторска творба“ в Монтана

Вчера в Регионалната библиотека в град Монтана съвместно с Младежка банка  представиха победителите в конкурса „Младежка авторска творба“. Конкурсът е възможен благодарение на помощта на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ по програма „Младежка банка“ с финансовата подкрепа на Фондация „Чарлз Стюърт Мот“.

Наградата от конкурса е издаването на авторските творби с най-висока оценка в сборник, който ще бъде представен през януари догодина, когато и местната общност ще може да се срещне с младите творци. Предвиден е тираж от 100бр. продажбата на които има за цел набиране средства за бъдещи младежки проекти чрез Младежка Банка Монтана .

Подобен тип събитие се организира за първи път. То дават възможност на младежите в област Монтана да покажат и изразят своето творчество в областта на писането. В конкурса взеха участие 10 автора с 45 творби, от които в сборника са поместени 19 творби от 7 автора. Организаторите имат желание конкурсът да се превърне в традиция. Предвиждат да има и онлайн версия на сборника, който ще стане достояние след представянето му пред публика.

Списък на младите творци които ще бъдат публикувани в сборника: Михаела Стоянова, Диана Михайлова, Ива Иванова,Любомира Емилова,Антония Петрова, Борислав Вълов и Катрин Мартинова.
Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder