Топ вести
22.06.2018 - Социалните в Норвегия отнели двумесечното бебе на млада майка
22.06.2018 - Турската опозиция с милионен митинг в Измир, подготвя по-мащабен в Истанбул
22.06.2018 - Продават „Ферари“ от 1962 г. за рекордните 45 млн. долара
22.06.2018 - Какви са щетите след пороя в монтанското село Ерден?
22.06.2018 - Конфликт за паркомясто. Кой контролира стикерите за коли на хора с увреждания?
22.06.2018 - Нов случай на избягал затворник!
22.06.2018 - Нов сезон – второ издание на фестивала за опера и балет, във Видин
22.06.2018 - „ДУНАВСКИ ДРАГАЖЕН ФЛОТ ВИДИН” АД изпълни договор за изпълнение на Проект „Добри и безопасни условия на труд 2016“, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски социален фонд.
22.06.2018 - Среща с националните шампиони по роботика, от ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“, в Община Видин
22.06.2018 - Велосипедистка пострада, след удар в предна дясна врата на товарен камион
Община Видин получава трансфер в размер на 3 милиона лева от Правителството

Община Видин получава трансфер в размер на 3 милиона лева от Правителството

Средствата се отпускат по бюджета на Община Видин за консервация, реставрация и експониране на Общинския драматичен театър „Вида“ и за изпълнение на инженеринг – проектиране, упражняване на авторски надзор и изпълнение на строително-монтажни работи на сградата на Гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“. За тази цел са обявени две процедури за възлагане на обществени поръчки. Сумата, предвидена за ремонтни дейности на театъра е на стойност 2 милиона лв., а за гимназията – 1 милион лв.
Решението за отпускане на средствата е взето на днешното заседание на Министерски съвет.
Развитието на културата, образованието и туризма са сред приоритетите в управленската програма на Община Видин през мандат 2015-2019 г. Добрата материално-техническа база на културните институти, училищата и детските градини е важно условие за създаване на подходящата среда за работа и обучение.
Сградата на драматичния театър е първа по рода си в България. Построена е през 1891 г. и е паметник на културата. Тя се намира на входа на Крайдунавския парк и за жителите на града е символ на творческото начало в театралното дело.
Гимназията с преподаване на чужди езици е сред предпочитаните учебни заведения във Видин с над 45-годишна история.
Извършването на реставрация и ремонтни дейности в двете сгради с помощта на държавата, ще бъде още една стъпка за изпълнение на поетите ангажименти от общинското ръководство. Кметът на Община Видин благодари на Министерски съвет, лично на министър-председателя Бойко Борисов и министъра на финансите Владислав Горанов за взетото решение и подкрепата за Видин. „По този начин ще бъде съхранена за поколенията 126-годишната сграда на видинския театър, а нашите деца, които се обучават в ГПЧЕ „Йордан Радичков” ще учат в модерна и приветлива среда. Убеден съм, че благодарение на доброто взаимодействие между местната и държавна власт, ще бъдат решени и други важни за развитието на Видин проекти”, подчерта Огнян Ценков.

Екип на Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder