Любен Кънев даде пресконференция за подготвяния от него спектакъл в Монтана

Любен Кънев даде пресконференция за подготвяния от него спектакъл в Монтана

Вчера в град Монтана се състоя пресконференция на подготвяния от актьора Любен Кънев спектакъл с участието на момчетата от поправителния дом в град Бойчиновци. Той сподели своята инициатива, свързана с образователен проект в дома, към нея има за цел да съдейства за адаптирането на затворниците в обществото ни.
Първата му крачка са тийнейджърите лишени от свобода, да участват в театрален спектакъл, който да се покаже пред публика по време на Коледните празници. Вече са започнали репетиции на това представление , което цели тяхната промяна към “доброто”.
Към това ще организира коледно тържество в поправителния дом, което ще бъде финансирано от него, както и от негови съмишленици , с които да направи този празник за тях още “по-топъл”.
Театралното представление, което създава с децата, ще се покаже пред публиката
в гр. Монтана в Драматичния театър на 20 декември 2017. Приходите от представлението ще отидат по сметка на болно дете, нуждаещо се от подкрепа в този момент, като идеята затова е дошла от самите затворници. Към това актьора има възможност да организира изиграване на спектакъла и в София, като приходите отново ще помогнат на друг болен човек.
Тази среща с публиката и допира им до театралното изкуство, ще остави в съзнанието и спомените на младите затворници, положителни емоции за цял живот, което ще бъде полезно за тяхното изграждане като хора.
Целия процес на репетиции, самото представление, както и Коледото тържество, ще бъдат заснети от екипа на г-н Кънев, за да може получения материал да се ползва за създаване на филм, който ще бъде излъчен по една от водещите телевизии в България.
Целта на това излъчване ще бъде поставяне на темата пред обществото, че тези деца извършили престъпления, имат нужда от образоване, подкрепа и приемане, а не от отхвърляне и отричане, поради простата причина, че всеки от нас може да сгреши и да попадне на тяхното място, а още повече като хора сме отговорни един към друг. Актьора смята, че човек в душевно и психическо равновесие, осъзнал грешката си и поискал прошка, има право да продължи напред и да бъде подкрепен.

Той споделя: „Младите хора направили престъпления са сгрешили в действията си, това е безпорно, но тези техни грешки не би трябвало да ги определят като престъпници за цял живот. Именно затова имам желание да ги подкрепя.
Да намеря хора и институции, организации и компании, “от различен калибър”, с които заедно да “изкараме” тези млади хора “на светло”, това би било повече от важно. Задължително е да бъдат подкрепени и да има се покаже “доброто”, защото само така “Те“, биха били едни приобщени към нашето общество българи, а ние, бихме били хора, които се грижат за България.”

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder