Мая Манолова – най-одобрявания ръководител на институция, премиерът Борисов – не харесван от старите, бедните и възрастните

Мая Манолова – най-одобрявания ръководител на институция, премиерът Борисов – не харесван от старите, бедните и възрастните

Това показва социологически изследване „Екзакта Рисърч Груп“ направено периода 7-13 ти декември 2017-та година.

Президентът Румен Радев е одобряван от 70% от българите.

В оценките за неговата работа откриваме немалко политически аргументи. Президентът е одобряван от 96% от левите избиратели и от по около 60% от избирателите на другите формации, което го прави влиятелен политик, коментират от „Екзакта“.

54% от българите одобряват работата на Патриарх Неофит. Високообразованите българи, жителите на столицата и на малките градове в страната, както и симпатизиращите на Обединени патриоти по-често от останалите одобряват работата на главата на БПЦ.
За последните шест месеца премиерът Бойко Борисов печели 8% одобрение. През декември положителни оценки за работата му дават 45% от българите. Критично настроените са 48%.

Премиерът получава безусловна подкрепа от избирателите на ГЕРБ – одобряват го 95% от тях. Работата му се приема добре от жители на градовете, от високообразовани и заможни респонденти, както и от хора на възраст между 30 и 60 години.
Силно критични към работата на премиера са хора на възраст над 60 години, нискообразовани и бедни респонденти, както и жители на селата, уточняват от социологическата агенция.

Новоизбраният председател на Народното събрание Цвета Караянчева е одобрявана от 29% от българите, като неодобрението към нея през декември възлиза на 32%.

Източник: „OffNews“

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder