Бисер Владимиров е новият носител на Областната награда „полк. Вълчо Вълчев” за 2017 г.

Бисер Владимиров е новият носител на Областната награда „полк. Вълчо Вълчев” за 2017 г.

На церемония днес, старши комисар Янко Янколов връчи годишната Областна награда „полк.Вълчо Вълчев” на Бисер Владимиров – служител на ГПУ-Брегово, съобщиха от пресцентъра на МВР-Видин. На тържеството присъстваха комисар Валентин Ванков – началник на ГПУ-Брегово, служители от областната дирекция и РУ-Видин, журналисти.
На 7 декември около 18.15 часа на ул.”Георги С. Раковски” в областния град, неизвестен извършител издърпал дамската чанта на 68-годишна видинчанка и я съборил на земята. Оказалият се в близост Бисер Владимиров реагирал светкавично. Той застигнал непознатия и успял да вземе чантата, в която имало голяма парична сума. Върнал отнетото на жената и сигнализирал на тел.112.
Годишната награда „полк. Вълчо Вълчев”, учредена от ОД МВР – Видин през 2008 г., е в памет на полк. Вълчев. Бившият директор на видинската полиция бе убит на 22 декември 2005 г., след като се притекъл на помощ на младеж, станал жертва на грабеж в кв.Калето.
С връчването на тази награда, служителите на реда от Видинска област почитат паметта и мъжката постъпка на полк. Вълчев, изразяват благодарност и поощряват граждани и длъжностни лица, оказали съдействие на полицията в борбата с престъпността. Носителят й получава грамота и авторска статуетка на Ставри Калинов.

Екип Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder