Параклисът на село Търняне получи дарение

Параклисът на село Търняне получи дарение

Благотворителната кампания на Община Видин „Дар за храма“ беше направена с цел да се съберат необходимите средства за изписването на иконите в параклиса ”Възнесение Господне” във видинското село Търняне.
Видинският кмет връчи дарение на кметицата на селото Нора Маринова, в присъствието на председателя на църковното настоятелство отец Максим и жители на Търняне.
В селото никога не е имало църква, разказа Нора Маринова. Затова жителите му решават на общо събрание през 2003 г. да бъде построен духовен храм с доброволен труд и дарения. През 2004 г. се прави първата копка на бъдещия параклис, а през 2007 г. той е завършен. Но и до днес вътрешността на храма не е изографисана и той не може да изпълнява пълноценно своите функции. Затова всички жители на селото изразиха огромната си радост от подетата инициатива и благодариха на кмета на Община Видин.
С изписването на иконите в параклиса ще се заеме художникът Иво Маринов. Той обяви, че трудът му ще бъде безвъзмезден, а със събраните средства ще се закупят необходимите материали за работа.

Екип Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder