Топ вести
22.06.2018 - Социалните в Норвегия отнели двумесечното бебе на млада майка
22.06.2018 - Турската опозиция с милионен митинг в Измир, подготвя по-мащабен в Истанбул
22.06.2018 - Продават „Ферари“ от 1962 г. за рекордните 45 млн. долара
22.06.2018 - Какви са щетите след пороя в монтанското село Ерден?
22.06.2018 - Конфликт за паркомясто. Кой контролира стикерите за коли на хора с увреждания?
22.06.2018 - Нов случай на избягал затворник!
22.06.2018 - Нов сезон – второ издание на фестивала за опера и балет, във Видин
22.06.2018 - „ДУНАВСКИ ДРАГАЖЕН ФЛОТ ВИДИН” АД изпълни договор за изпълнение на Проект „Добри и безопасни условия на труд 2016“, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски социален фонд.
22.06.2018 - Среща с националните шампиони по роботика, от ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“, в Община Видин
22.06.2018 - Велосипедистка пострада, след удар в предна дясна врата на товарен камион
Врачанският митрополит ще оглави празнични богослужения в Северозапада

Врачанският митрополит ще оглави празнични богослужения в Северозапада

В светлите дни около Рождество Христово в църковния календар има поредица от празници. В тези дни Врачанският митрополит Григорий ще оглави тържествените богослужения във Враца, Видин, Монтана и с. Добруша.

 

На 24 декември – неделя преди Рождество Христово (Бъдни вечер) – владиката ще бъде в Монтана, където ще се оглави богослуженията в този ден, сред които ще бъде и специален чин “обновление на храма” в църквата “Св. св. Кирил и Методий”. Началото на богослуженията е в 8 ч. с утреня, следва чинът на обновлението и след това ще започне света литургия. Заедно с Врачанския митрополит в църквата “Св. св. Кирил и Методий” ще служат и свещеници от града.

На самото Рождество Христово – 25 декември – митрополитът ще предстоява богослуженията в катедралния храм “Св. Апостоли” във Враца. Началото на утренята, последвана от света литургия, ще е в 8 часа.

На 26 декември, когато се отбелязва Събор на света Богородица, Врачанският митрополит Григорий ще бъде във Видин, където той е  наместник на овдовелия Видински епархийски престол. Там, в катедралния храм “Св. Димитър Солунски” в 9 ч. ще започне тържествена света литургия за празника на света Богородица.

На 27 декември Православната църква чества паметта на първия мъченик за Христовата вяра – свети архидякон Стефан. На този ден Врачанският владика ще оглави богослуженията в село Добруша, където църквата носи името на св. Стефан.

На 1 януари отбелязваме празника Обрезание Господне, както и паметта на св. Василий Велики. Архиерейска света литургия ще започне в 9.30 ч. в катедралния храм “Св. Апостоли” във Враца. Владиката ще предстоява богослужението в съслужение със свещеници от града.

Врачанска митрополия приканва всички православни християни да вземат молитвено участие в празничните богослужения.

Eкип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder