Монтанчани искат минимална работна заплата от 810лв

Монтанчани искат минимална работна заплата от 810лв

В анкетата по повод вдигането на минималната работна заплата на 510лв от 01.01.2018г монтанчани отговориха, че се радват на увеличението. Всички те обаче биха били по- удовлетворени ако е в по-голям размер. Гражданите предложиха минималната заплата в България да варира от 650лв до 810лв.
Вълнувам се от вдигането на минималната заплата, но ще съм по удовлетворена ако е 810лв„, сподели Нели Орлинова пред репортер на Видин Вест.
Голяма част от анкетираните споделиха, че отношението минимална работна заплата: стандарт на живот в България се разминава с това на други европейски страни. За тях държавата ни има още много път да извърви преди да достигне възможностите на другите държави.
За работодателите в региона обаче покачването на работната заплата не се възприема подобаващо, особено за частните предприятия. Те смятат, че не е необходимо такова увеличение в работните заплати.
Вдигане на минималната работна заплата е излишно. Не смятам, че ще има ефект за дълго време, защото удовлетворението в работника ще е краткотрайно след това отново ще е недоволен от размера на заплатата си “ ,смята местен собственик на магазин за хранителни стоки.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder