Топ вести
22.06.2018 - Социалните в Норвегия отнели двумесечното бебе на млада майка
22.06.2018 - Турската опозиция с милионен митинг в Измир, подготвя по-мащабен в Истанбул
22.06.2018 - Продават „Ферари“ от 1962 г. за рекордните 45 млн. долара
22.06.2018 - Какви са щетите след пороя в монтанското село Ерден?
22.06.2018 - Конфликт за паркомясто. Кой контролира стикерите за коли на хора с увреждания?
22.06.2018 - Нов случай на избягал затворник!
22.06.2018 - Нов сезон – второ издание на фестивала за опера и балет, във Видин
22.06.2018 - „ДУНАВСКИ ДРАГАЖЕН ФЛОТ ВИДИН” АД изпълни договор за изпълнение на Проект „Добри и безопасни условия на труд 2016“, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски социален фонд.
22.06.2018 - Среща с националните шампиони по роботика, от ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“, в Община Видин
22.06.2018 - Велосипедистка пострада, след удар в предна дясна врата на товарен камион
Проект „Подкрепи младите в риск, подкрепи Европа, с която да се гордеем“ допринесе с иновативен наръчник за младежки работници

Проект „Подкрепи младите в риск, подкрепи Европа, с която да се гордеем“ допринесе с иновативен наръчник за младежки работници

Пълният текст на Наръчника може да изтеглите от тук.

Проект „Подкрепи младите в риск, подкрепи Европа, с която да се гордеем“, който се проведе под ръководството на екип на Асоциацията на младите юристи, приключи успешно.

Проектът е финансиран по програма “Еразъм+” на Европейския съюз. Национална агенция по програмата за България е Центъра за развитие на човешките ресурси.

По време на обмена на младежки работници, провел се между 1-ви и 10-ти декември в София, 48-те участници от общо 6 европейски държави създадоха иновативен наръчник за младежки работници, които са се специализирали в подкрепата на деца и младежи в риск. Това стана ясно по време на пресконференция на Асоциацията на младите юристи, провела се на 29.12.2017 г. в централния офис на организацията в София на ул. Цар Асен 98.

„Младежките работници от Гърция, Турция, България, Румъния, Естония и Латвия показаха завидни компетенции и успяха да създадат един наръчник, който съм убеден, че ще бъде от полза за много младежки работници из цяла Европа“, заяви Петър Кичашки от Асоциацията на младите юристи по време на пресконференцията. Той добави, че целият наръчник може да бъде открит на официалната уеб-страница на Асоциацията на младите юристи – https://ayl.bg. Наръчникът е с общ обем от 100 страници и е на английски език. В него се съдържат данни от самия проект, включително програмата на обмена на младежки работници, данни от презентациите на експертите, включили се в проекта, както и насоки за работа с младежи от различни уязвими групи, които са изработени от самите участници в обмена.

„Благодарни сме на Центъра за развитие на човешки ресурси, който е националната агенция в България по програма „Еразъм +“ за това, че повярваха в нашия проект. Смятам, че с комбинацията от интересни обсъждания и лекции от авторитетни експрети, както и с дейното участие на 48-те младежки работници от организациите-партньори по проекта, успяхме да създадем един наистина полезен проект“, заяви д-р Борислав Цеков от Асоциацията на младите юристи. Според него младежките работници, участвали в проекта, са показали завидни компетенции и желание за работа в екип.

От Асоциацията на младите юристи добавиха, че проектът е с обща продължителност от 4 месеца и приключва в края на 2017 г. От организацията поясниха, че са много щастливи за възможността да обменят идеи и опит с младежки работници от цяла Европа.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder