1534 пожарникари и спасители от цялата страна преминаха професионално обучение в Монтана

1534 пожарникари и спасители от цялата страна преминаха професионално обучение в Монтана

През изминалата 2017г 1534 курсисти от цялата страна преминаха през професионално обучение в града. От тях
643 пожарникари и спасители взеха участие в 12 вида курсове в Центъра в Монтана. Като 410 са новоназначени стажанти, получили първоначално професионално обучение за пожарникар/спасител. Останалите служители от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” са обучавани в специализирани курсове за овладяване на знания и умения за извършване на спасителни дейности при пътно-транспортни произшествия, при земетресение, наводнение, издирване на хора в усложнени терени при тежки метеороголични условия, спасяване с използване на алпийски способи, по радиационна, химическа и биологична защита.
Повече от 200 са учениците и студентите, придобили знания и умения за реагиране при пожари, бедствия и извънредни ситуации в Центъра, където се подготвяха и служители на различни ведомства, организации и фирми.
Сто военнослужещи от формированията на Сухопътни войски при Министерството на отбраната завършиха курсове за извършване на специализирани дейности при наводнение, земетресение и инциденти с опасни вещества. Обученията се провеждоха по съвместна инициатива на ръководствата на ГДПБЗН и Сухопътни войски с цел подобряване на оперативната съвместимост на реагиращите (пожарникари, спасители и военнослужещи) при бедствия.
През 2018 г. в Центъра се планира обчение по радиационна защита на служители от Главна дирекция „Гранична полициия”.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder