Жители на Северозапада искат да се присъединят към Румъния

Жители на Северозапада искат да се присъединят към Румъния

Жители на Северозапада организират подписка за отделяне на Видин, Враца и Монтана от България. Те твърдят, че искат да се присъединят към Румъния.
Организаторът на протеста и инициатор на подписката Борис Каменов заяви, че един от мотивите му за инициативата е регионът да се спаси от корупцията в България.
„Би трябвало да не сме част от тази корупция“, настоя Каменов и допълни: „Северозападът сме известни с това, че сме борбени хора“.
Каменов припомни как населението на родния му регион е организирало Чипровското въстание срещу Османската империя, както и т.нар. Септемврийско въстание от 1923 година.
Борис Каменов изтъкна, че хората от Северозапада винаги са се борили за „истинска демокрация“.
На въпрос защо иска Северозападът да стане част от Румъния, Каменов посочи без колебание по-ефективната румънска съдебна система и борбата с корупцията в северната ни съседка.
„Тяхната съдебна система е много по-демократична и реформирана“, категоричен бе той пред Нова тв.
Друг от северозападните „сепаратисти“ заяви, че подкрепя инициативата, тъй като в тези региони на България няма работа.
„Работим по Козлодуй, Пловдив и други градове, а тук няма нищо“, твърди Каменов.
Инициаторът на движението за независимост добави, че едва след като регионът получи независимост, ще се обърне към Румъния с предложение за присъединяване към нея.
На въпрос дали Монтана, Видин и Враца ще станат като Барселона, Каменов отговори, че на Северозапада му трябва „един човек като Пучдемон“.

Източник: Dnes.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder