Топ вести
22.06.2018 - Социалните в Норвегия отнели двумесечното бебе на млада майка
22.06.2018 - Турската опозиция с милионен митинг в Измир, подготвя по-мащабен в Истанбул
22.06.2018 - Продават „Ферари“ от 1962 г. за рекордните 45 млн. долара
22.06.2018 - Какви са щетите след пороя в монтанското село Ерден?
22.06.2018 - Конфликт за паркомясто. Кой контролира стикерите за коли на хора с увреждания?
22.06.2018 - Нов случай на избягал затворник!
22.06.2018 - Нов сезон – второ издание на фестивала за опера и балет, във Видин
22.06.2018 - „ДУНАВСКИ ДРАГАЖЕН ФЛОТ ВИДИН” АД изпълни договор за изпълнение на Проект „Добри и безопасни условия на труд 2016“, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски социален фонд.
22.06.2018 - Среща с националните шампиони по роботика, от ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“, в Община Видин
22.06.2018 - Велосипедистка пострада, след удар в предна дясна врата на товарен камион
Уникални макети на културно-исторически обекти в Монтана

Уникални макети на културно-исторически обекти в Монтана

Във фоайето на Драматичен театър Монтана от днес в следващите 7 дни гражданите могат да посетят изложбата на детайлни макети на важни културни забележителности от България и Румъния по проект „Дунав-Река с много история“. Проекта е финансиран от Европейския фонд за регионално развитие, с цел развитие граничната зона между двете страни и подобряване на устойчивото ползване на ресурсите и природното и културно наследство.Регионите на които са направени макети са от Румъния – Мехединци, Долж, Олт, Телеорман, Гюргево, Кълъраш, Констанца и от България – Видин, Враца, Монтана, Плевен, Велико Търново, Русе, Силистра, Добрич.
Макетите са изработени изцяло в България за тях са използвани пластификатори, различни смоли и много други висококачествени материали. Изключителна ръчна изработка от реставратори и художници. Подобна композиция на умалени модели на значими културно-исторически обекти с река Дунав между тях е уникална по рода си, като всеки макет разполага със собствено осветление и аудио презентация на 3 езика.
Организаторите на събитието се надяват на увеличаване на информираността и популяризирането на трансграничния регион относно културно-историческите обекти намиращи се в Южна Румъния и Северна България, повишаване на туристическия поток и създаване на един интегриран туристически продукт.


Автор: Оли Младенова

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder