Топ вести
20.09.2019 - Новините на Видин Вест ТВ на 20-ти септември (цялата емисия)
20.09.2019 - Генади Велков, председател на ОБС-Видин: „Работихме в интерес на хората“ (Утро с Видин Вест)
20.09.2019 - Милен Милчев: „Искам да попитам колегите Общински съветници, с какво направиха живота на хората по-хубав“? (Утро с Видин Вест)
20.09.2019 - Потвърдиха Африканска чума, в най-големия свинекомплекс във видинско
20.09.2019 - 60-годишен видинчанин пострада при пожар! В Стакевци изгоря 70 дек. иглолистна гора и още 11 пожара в региона през последното денонощие
20.09.2019 - Кола помете пешеходец във Видин, той е пострадал
20.09.2019 - С близо 3 промила алкохол видинчанин счупи дрегера, друг пък е хванат по-малко пиян
20.09.2019 - Моторист засече товарен автомобил и преби шофьора
20.09.2019 - Община Видин отново се включи в Европейската седмица на мобилността (Снимки)
20.09.2019 - Кметът на Враца награди победителите в Ученически игри 2018/2019 (Снимки)
Уникални макети на културно-исторически обекти в Монтана

Уникални макети на културно-исторически обекти в Монтана

Във фоайето на Драматичен театър Монтана от днес в следващите 7 дни гражданите могат да посетят изложбата на детайлни макети на важни културни забележителности от България и Румъния по проект „Дунав-Река с много история“. Проекта е финансиран от Европейския фонд за регионално развитие, с цел развитие граничната зона между двете страни и подобряване на устойчивото ползване на ресурсите и природното и културно наследство.Регионите на които са направени макети са от Румъния – Мехединци, Долж, Олт, Телеорман, Гюргево, Кълъраш, Констанца и от България – Видин, Враца, Монтана, Плевен, Велико Търново, Русе, Силистра, Добрич.
Макетите са изработени изцяло в България за тях са използвани пластификатори, различни смоли и много други висококачествени материали. Изключителна ръчна изработка от реставратори и художници. Подобна композиция на умалени модели на значими културно-исторически обекти с река Дунав между тях е уникална по рода си, като всеки макет разполага със собствено осветление и аудио презентация на 3 езика.
Организаторите на събитието се надяват на увеличаване на информираността и популяризирането на трансграничния регион относно културно-историческите обекти намиращи се в Южна Румъния и Северна България, повишаване на туристическия поток и създаване на един интегриран туристически продукт.


Автор: Оли Младенова

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder