Руски полицай по страшен от Чикатило

Руски полицай по страшен от Чикатило

Бившият руски полицай Михаил Попков, който излежава присъда за убийството на 22 жени, днес се яви в съда в Иркутск по обвинение в още 59 убийства.

Ако бившият полицай бъде признат за виновен, ще се превърне в най-масовия убиец в съвременната история на Русия.

53-годишният Попков вече излежава доживотна присъда за изнасилване и убийство на 22 жени и опит за убийство на още две, които примамвал в колата си в сибирския град Ангарск. Мъжът, станал известен като „Маниакът от „Ангарск“, е в затвора от януари 2015 година, след като бе задържан във Владивосток през 2012 г. Жертвите му са били на възраст между 16 и 40 години.

На започналото днес дело трябва да се определи дали той е виновен за още 59 убийства, извършени през последните 20 години. Процесът ще продължи на 15 януари при закрити врата. Материалите по делото са над 300 тома.

Според прокуратурата, резултатите от експертизите сочат, че по време на убийствата Михаил Попков не е страдал от никакво психично разстройство и е бил напълно в състояние да разбира своите действия.

Ако бъде признат за виновен в общо 81 убийства, Михаил Попков ще подобри печалния рекорд на другите двама най-известни масови убийци в Русия – екзекутираният през 1994 г. Андрей Чикатило, убил 53-ма юноши и деца в СССР от 1978 г. до 1990 г., и осъденият на доживотен затвор през 2007 г. Александър Пичушкин, убил 48 души.

Източник:flagman.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder