Топ вести
25.05.2018 - Д-р Виолета Дочкова: Болницата във Видин ще се управлява от същия екип, който сключи договори с частно дружество и остави дългове за 5млн. лева (Темите -сезон 5)
25.05.2018 - Цветомир Николов: Заплашиха да съсипят бизнеса и семейството ми, ако подкрепя опонент на изборите в Макреш (Темите – сезон 5)
25.05.2018 - Избори и назначения по Видински! (Темите – сезон 5 )
25.05.2018 - Качество на водата, която пием. Ефективно ли се охраняват водоизточниците у нас?
25.05.2018 - Хайдушки бал в Симитли. Братя-близнаци избраха за празника си автентично нетрадиционно облекло!
25.05.2018 - Премиерът Борисов – на аудиенция при папа Франциск, във Ватикана
25.05.2018 - Запалване на вечния огън, във Враца, за откриването на „Ботеви дни 2018“
25.05.2018 - Симфониета Враца и млади таланти, с концерт в НЧ „Развитие“
25.05.2018 - Празнична заря-проверка в Козлодуй. Възстановка на слизането на Ботевата чета на козлодуйския бряг
25.05.2018 - Новят регламент за защита на личните данни в ЕС, влиза в сила
Половината от колите на газ са без документи, но не и взривоопасни

Половината от колите на газ са без документи, но не и взривоопасни

Собствениците им масово не минават годишен преглед на газовите уредби, съобщава BULGARIA ON AIR

Много от газовите уредби на автомобилите са правени в неоторизирани сервизи или от собствениците на автомобилите, което няма как да бъде гаранция за качество. При половината от автомобилите, които се движат на газ, това не е обозначено в документите, а собствениците им не преминават задължителния годишен технически преглед на системата.

От „Пътна полиция“ обясняват, че няма заложена санкция в закона, която да се налага при установяване на нерегистрирана газова уредба. Единственото, което може да се направи е колата да бъде спряна от движение. При проверка обаче, от „Пътна полиция“ са предвидили срок от 3 години за промяна на данните за вида на горивото, с което се движи колата. Така водачите могат да минават само технически преглед, но не и преглед на газовата уредба.

Експертите са на мнение, че газовите уредби трябва да се преглеждат от професионалисти, защото те знаят за какво да гледат.

„Дори с развалени части колата продължава да работи по някакъв начин“, обясни в ефира на „България сутрин“ инж. Стефан Бодадов, главен механик в сервиз за газови уредби.

По думите му няма опасност колата да се взриви в движение. Той посъветва хората да не се притесняват да карат колите си за задължителните технически прегледи на техните газови уредби.

„Има неща, които ние ги наблюдаваме и обръщаме внимание. Трябва изключително много да е амортизирана системата, за да станат някакви течове и колата да се самозапали“, подчерта още инж. Бодадов пред Bulgaria ON AIR.

Той обясни, че преди това има много други признаци при работата на автомобила, които показват, че системата за шофиране на газ има проблеми. Сред тях са по-различната работа на двигателя, честа смяна от газ на бензин и други. Именно заради това той смята, че до взрив няма как да се стигне.

Вижте видеото…

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder