Наградиха победителите в областния етап на ежегодния Национален конкурс „Пожарникар на годината” – 2017. (видео)

Наградиха победителите в областния етап на ежегодния Национален конкурс „Пожарникар на годината” – 2017. (видео)

На церемонията бяха наградени 3-ма служители

Смелост, безкористност и желание да си в помощ на хората. Трите качества, които всеки един пожарникар трябва да носи в себе си.

Комисар- Станислав Генчев – директор на РДБЗН – Видин

„Напълно подкрепям номинациите на комисията, която излъчи победителите в таз годишния областен конкурс.“

Първият награден за 2017 година е главен инспектор Лъчезар Цеков, началник на пожарна бесзопастност и защита на населението „Кула“. Професионалната му кариера в МВР започва през 1989 година. През 2017 г. главен инспектор Цеков лично ръководи пожарогасителните действия при ликвидирането на два сложни горски пожара – в землищата на селата Киреево и Подгоре.
Пожарите са ликвидирани от пет екипа, ръководени от главен инспектор Цеков. Спасени са над 1000 декара гора и 10 къщи в Подгоре. Началникът на кулската пожарна пряко участва в изграждането на доброволни формирования и обучение на доброволци, провежда занимания с МПО „Млад огнеборец” и извършва множество проверки.

Комисар- Станислав Генчев – директор на РДБЗН – Видин .
„ Той работи изключително добре в двете направления. Превенция и пожарогасенето и мога да кажа, че се справя прекрасно.“

Победител в подраздел „Изпълнителски състав” е инспектор Румен Маринов – инспектор в РСПБЗН – Видин. Инспекторът работи в МВР от 1994 г. През последната година е участвал в множество комисии, комплексни, контролни и тематични проверки. Активно е провеждал занимания в училища и детски градини, обучавал е членове на МПО”Млад огнеборец”.

В подраздел „Младши изпълнителски състав” е младши експерт Бисер Найденов – командир на екип в РСПБЗН – Белоградчик. Огнеборец е от 1997 г. През 2017-та, като командир на екип, е участвал в ликвидирането на 48 произшествия.Младши експерт Найденов, предотвъртява бедствена ситуация на 8 октомври в хижа „Горски рай” в местността „Бекинска шобурка”, общ. Чупрене. Независимо от тежките метеорологични условия и множество паднали дървета.

Бисер Найденов – – командир на екип в РСПБЗН – Белоградчик.
„Ние сме един екип, който екип помага на всеки един, който има от помощ“

Старши комисар Янко Янколов – директор на ОДМВР – Видин
„Честито на наградените и нека винаги бъдат пример за останалите колеги!“

За Новините на Видин Вест, Ирена Василева

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder