Топ вести
16.11.2018 - Хората от Бойница към депутати от БСП: Общината ни е най-бедната в ЕС. Подкрепяме предложенията във „Визия за България“ за решаване на проблемите ни
16.11.2018 - УКРАЙНА БЕ ДОСТОЙНО ПРЕДСТАВЕНА НА VII ФОРУМ НА ДУНАВСКАТА СТРАТЕГИЯ НА ЕС В СОФИЯ
16.11.2018 - Валери Симеонов подаде оставка!
16.11.2018 - Посоки Северозапад: В държавата на мутрите винетката, годишният данък и застраховките са по-скъпи от колата
16.11.2018 - Спешна проверка на МВР заради разлепени плакати във Видин, уличаващи униформен
16.11.2018 - 70 годишен дядо изгоря в дома си
15.11.2018 - Заради готвените протести в неделя, полиция и Общината във Видин на съвещание
15.11.2018 - Посоки Северозапад: Защо България се тресе от протести, а Видин спи?
14.11.2018 - Полицията във Видин пресече незаконна сеч край Раковица
13.11.2018 - След обвиненията: Говори ръководството на болницата във Видин (видео)
С грамоти от Висш съдебен съвет бяха удостоени магистрати и съдебен служител в Административен съд – Видин

С грамоти от Висш съдебен съвет бяха удостоени магистрати и съдебен служител в Административен съд – Видин

Съдиите от  Административен съд – Видин – Нели Дончева, Николай Витков и Биляна Панталеева-Кайзерова, както и Административният секретар Даниела Пинтова бяха удостоени с грамоти от Висшия съдебен съвет, във връзка с участието им в Образователната програма през учебната 2016/2017 година. Отличията бяха връчени от съдия Антония Генадиева – Председател на Административен съд – Видин като знак на благодарност за проявения професионализъм, компетентност и приносът им за отличаването на ВСС със специалната награда на журито за 2017 г. в конкурса „Кристални везни на правосъдието“ на Съвета на Европа.

Образователната програма бе реализирана от Административен съд – Видин  през учебната 2016/2017 година с учениците от 11б клас на ГПЧЕ „Йордан Радичков“. При голям интерес  бяха изнесени лекциите „Съдебната система в Република България“ от съдия Николай Витков,  „Що е административно правосъдие?“ от съдия Нели Дончева и „Професия Съдия“ с лектор съдия Биляна Панталеева – Кайзерова.

За успешното участие в програмата „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури”, всеки ученик от 11б клас получи Удостоверение от Висш съдебен съвет и Административен съд – Видин.

И през настоящата учебна 2017/2018 година магистратите и служителите от Административен съд – Видин ще се включат в Образователната програма. Тя ще се реализира с ученици от 11 клас на СУ „ Цар Симеон Велики“, гр. Видин през втория учебен срок.

Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури” се осъществява от Висш съдебен съвет съвместно с Министерството на образованието и науката. Върховният административен съд и всички административни съдилища на територията на РБ са партньори по тази Образователна програма.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder