Враца санира още петнадесет многофамилни жилищни сгради с до 35 апартамента

Враца санира още петнадесет многофамилни жилищни сгради с до 35 апартамента

Блоковете са част от Инвестиционната програма на Община Враца, съобщават от пресцентъра на местната администрация.

Към настоящия момент три от сградите по „Проект 2“, намиращи се на бул. „Христо Ботев“ 79, ул. „Петропавловска“ 56 и ул. „Петропавловска“ 42 са вече почти завършени.Двата проекта са насочени към подобряване на жилищните условия чрез внедряване на енергийно ефективни мерки в 15-те многофамилни жилищни сгради. С реализацията на проектите се очакват от 20 до 40% икономии на топлинна енергия за близо 250 домакинства в град Враца, констатират от Общината.
В края на миналата година Община Враца сключи два договора за изпълнение на Инженеринг с избраните изпълнители, които проектират и осъществят строително-монтажните работи по санирането.
Разработените идейни концепции за визията на всеки един от одобрените за финансиране блокове, както и предвидените строително-монтажни работи са обсъдени с жителите на всяка от сградите. За целта са проведени 15 общи събрания на собствениците, на които присъстващите изказаха и своите лични предпочитания за бъдещия облик на сградите, в които живеят.
След внедряването на енергийно ефективните мерки, фасадите на многофамилните жилищни сгради ще бъдат боядисани в цветове, кореспондиращи с цветовете на заобикалящите ги сгради, като по този начин ще се постигне хомогенност на съответната градска зона, съобщават още от община Враца.
Строителният надзор се осъществява от софийски фирми, а за извършване на независима външна преценка на допустимостта и правотата на направените проектни разходи са сключени договори с независим одитор.


Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder