Топ вести
16.11.2018 - Хората от Бойница към депутати от БСП: Общината ни е най-бедната в ЕС. Подкрепяме предложенията във „Визия за България“ за решаване на проблемите ни
16.11.2018 - УКРАЙНА БЕ ДОСТОЙНО ПРЕДСТАВЕНА НА VII ФОРУМ НА ДУНАВСКАТА СТРАТЕГИЯ НА ЕС В СОФИЯ
16.11.2018 - Валери Симеонов подаде оставка!
16.11.2018 - Посоки Северозапад: В държавата на мутрите винетката, годишният данък и застраховките са по-скъпи от колата
16.11.2018 - Спешна проверка на МВР заради разлепени плакати във Видин, уличаващи униформен
16.11.2018 - 70 годишен дядо изгоря в дома си
15.11.2018 - Заради готвените протести в неделя, полиция и Общината във Видин на съвещание
15.11.2018 - Посоки Северозапад: Защо България се тресе от протести, а Видин спи?
14.11.2018 - Полицията във Видин пресече незаконна сеч край Раковица
13.11.2018 - След обвиненията: Говори ръководството на болницата във Видин (видео)
Враца санира още петнадесет многофамилни жилищни сгради с до 35 апартамента

Враца санира още петнадесет многофамилни жилищни сгради с до 35 апартамента

Блоковете са част от Инвестиционната програма на Община Враца, съобщават от пресцентъра на местната администрация.

Към настоящия момент три от сградите по „Проект 2“, намиращи се на бул. „Христо Ботев“ 79, ул. „Петропавловска“ 56 и ул. „Петропавловска“ 42 са вече почти завършени.Двата проекта са насочени към подобряване на жилищните условия чрез внедряване на енергийно ефективни мерки в 15-те многофамилни жилищни сгради. С реализацията на проектите се очакват от 20 до 40% икономии на топлинна енергия за близо 250 домакинства в град Враца, констатират от Общината.
В края на миналата година Община Враца сключи два договора за изпълнение на Инженеринг с избраните изпълнители, които проектират и осъществят строително-монтажните работи по санирането.
Разработените идейни концепции за визията на всеки един от одобрените за финансиране блокове, както и предвидените строително-монтажни работи са обсъдени с жителите на всяка от сградите. За целта са проведени 15 общи събрания на собствениците, на които присъстващите изказаха и своите лични предпочитания за бъдещия облик на сградите, в които живеят.
След внедряването на енергийно ефективните мерки, фасадите на многофамилните жилищни сгради ще бъдат боядисани в цветове, кореспондиращи с цветовете на заобикалящите ги сгради, като по този начин ще се постигне хомогенност на съответната градска зона, съобщават още от община Враца.
Строителният надзор се осъществява от софийски фирми, а за извършване на независима външна преценка на допустимостта и правотата на направените проектни разходи са сключени договори с независим одитор.


Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder