Топ вести
Тази събота отново Северозапада се вдига на протест

Тази събота отново Северозапада се вдига на протест

Жителите на Берковица и региона излизат тази събота отново на протест. Исканията им са същите като на протестиращите във Видин- за тунел под прохода „Петрохан“ и магистрален път Видин-Монтана-София!
Протестът е насрочен за утре, събота от 10, 30 ч. на центъра в село Бързия.
Междувременно трети протест ще има и във Видин. В събота, в 11 ч. протестиращите отново ще се съберат на международния път Е79, на изхода на Видин, посока Монтана.
И там хората настояват за бързи процедури и изграждане на магистрален път от Видин до София до 2021 година. Те искат също и изграждане на тунел под прохода „Петрохан“.
Припомняме, че миналата събота и Монтана се вдигна на протест. Той бе организиран по обяд на кръговото кръстовище в Монтана, посока Враца и Берковица. На мястото се събраха двадесетина протестиращи подготвени с плакат и знаме. Те опитаха да събудят гражданския дълг на преминаващите с автомобилите си водачи, но уви никой не откликна на мирния бунт.
„Не може да се събуди човек, който иска да е заспал“ и „Насила роба свободен не може да стане“- бяха думите на един от възмутените граждани.
В протеста се включиха случайно преминаващи с автомобила си граждани от Белоградчик, които застават зад тази инициатива.
На протеста в центъра на Бързия ще се присъединят и събралите се миналата събота граждани на Монтана

Сподели в социалните мрежи:
Тагове:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder